Poliția Gorj a anunțat că a identificat şi amendat un operator de transport aerian al cărui elicopter a aterizat în parcarea Mănăstirii Lainici. Evenimentul a ajuns în atenţia Poliţiei după ce pasagerul, şef al unei publicaţii cu caracter religios, a postat pe Facebook imagini.

Elicopter care aterizează la Mănăstirea LainiciFoto: Captura video

”În urma verificărilor efectuate de poliţiştii rutieri cu privire la aterizarea unui elicopter în parcarea Mănăstirii Lainici, facem precizarea că a fost identificat şi sancţionat operatorul de transport aerian, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului 43 din 1997 cu amendă contravenţională în cuantum de 4.000 lei”, a transmis, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj.

Cel care a venit cu elicopterul în vizită la Mănăstirea Lainici este Răzvan Bucuroiu, director editorial la revista "Lumea Credinţei", scrie Agerpres.

De altfel, acesta a postat pe Facebook imagini cu elicopterul care a aterizat la Lainici, cu el şi cu călugări alături de aparatul de zbor: ”Am recidivat, de data aceasta la Lainici. Chestia e că începe să-mi placă amestecul de tehnologie cu duhovnicie. Joacă de băieţi mari, dar ne-a cam zgâlţâit în Defileu...”.

Ulterior, unele imagini au fost şterse, fiind păstrate doar o fotografie a lăcaşului de cult, realizată din aparatul de zbor şi o fotografie a lui Bucuroiu, conform News.ro. ”Nu mă gândeam că o astfel de postare va genera bârfe aiuritoare, comentarii halucinante. Dar ne-am obişnuit cu asta în mediul nostru mioritic, nu-i aşa? Din ţânţar armăsar, din simplu ziarist proprietar de elicopter...”.