„Cine v-a lucrat aici?” este fraza devenită o veritabilă marcă înregistrată în ceea ce privește calitatea pieței muncii din România. Piață confruntată de câțiva ani cu un paradox: angajatorii se plâng de o criză acută (și, aparent, perpetuă) a forței de muncă, în timp ce angajații reclamă salariile mici pe care angajatorii sunt dispuși să le ofere.

În plus, pe lângă „exodul creierelor” (medici, ingineri, specialiști IT etc.), România se confruntă și cu o „scurgere” la fel de importantă de instalatori, electricieni, faianțari ori zugravi: pare din ce în ce mai greu să găsești o echipă de „meseriași” care să facă o lucrare în mod profesionist, cap-coadă.
Asta în condițiile în care, cel puțin la suprafață, internetul e plin de școli profesionale care oferă cursuri de calificare de tot felul, de la autopsieri și magazioneri, până la mult-căutații instalatori și electricieni.
Un reporter Digi24.ro a jucat astfel rolul unei persoane de „40+ ani” care intenționează să se specializeze „de la zero” într-o meserie și a căutat să afle ce are de oferit „la firul ierbii” piața muncii, dincolo de comunicatele și statisticile oficiale.
Citiți articolul integral pe Digi24.
sursă foto articol Dreamstime.com