Administrația Națională de Meteorologie a transmis duminică un cod galben de ninsori și unul de vânt puternic, valabile luni, între orele 05:00 și 18:00 în mai multe zone din țară (detalii și hartă mai jos în articol).

Dumuri afectate de ninsoriFoto: Politia Romana

Cod galben de ninsori moderate cantitativ:

Local la altitudini în general de peste 1500 m în Carpații Meridionali, precum și în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm.

În zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură trecător vor fi și precipitații mixte și izolat se va depune polei.

Cod galben de intensificări ale vântului:

Vântul va prezenta intensificări în sudul Olteniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55...60 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona costieră.

Local și temporar vor mai fi intensificări ale vântului și în Muntenia și Moldova, cu viteze în general de 45...55 km/h, notează meteorologii.

Tot duminică, ANM a emis un cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabil în 14 județe din sudul țării până luni dimineață, ora 10:00.

Amintim și că un alt cod galben de ninsori a fost valabil în noaptea de sâmbătă spre duminică, între miezul nopții și ora 10 dimineața, în mai multe județe,