Spune-mi ce cumperi ca să-ți spun cine ești. De Black Friday 2022, coșul de cumpărături al românilor a spus mai multe despre temerile lor economice și financiare, față de alți ani. Cu recesiunea care bate la ușă, cu inflația care schimbă prețurile de pe o zi pe alta, ediția de anul acesta a fost ca o hârtie de turnesol pentru incertitudinile economice ale românilor, la sfârșit de an.

Black Friday Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Spre deosebire de anii anteriori, de acest Black Friday românii s-au dovedit mai precauți. Și-au pus banii mai ales pe produse de folosință zilnică, de la mâncare și băutură, la jucării și parfumuri, de teamă că se vor scumpi și mai rău, din cauza inflației. De parcă și-au zis că, inflație sau nu, masa și cadourile de Crăciun tot vor veni. Așa că mai bine și le rezolvă de pe-acum, la preț redus. Pentru produsele mai scumpe, precum electronice și electrocasnice, au folosit mai mult plata în rate.

Poate nici nu este de mirare astfel că, la eMag, carnea de porc a fost la mare căutare, de Black Friday.

Peste 35 de tone de carne de porc au fost vândute de retailerul online, care pe lângă produsele tradiționale de Black Friday, a scos la vânzare și o categorie specială, cu produse disponibile doar cu ocazia acestui eveniment. Tonele de porc vândute într-o singură zi de eMag ar asigura consumul mediu anual a peste 950 de români. Bancul cu porcul, cea mai bună legumă, nu este doar o glumă la români. Potrivit datelor INS, un român consumă în medie peste 37 de kilograme de carne de porc pe an.

CITEȘTE CONTINUAREA PE PANORAMA.RO