Bărbatul din localitatea Bascov care în luna august a acestui an și-a ucis cinci membri ai familiei a fost trimis în judecată, a anunțat joi Parchetul Tribunalului Argeș. Conform procurorilor, trei dintre crime s-au petrecut în interval de o oră. Victimele au fost părinții, sora, fratele și nepoata de 5 ani, pe care bărbatul i-a ucis folosind o piatră de aproximativ 10 kilograme, un ciocan și o toporișcă.

Mașină de polițieFoto: Dreamstime / Vlad Ispas

Parchetul Tribunalului Argeș a anunțat că a finalizat urmărirea penală și a dispus trimiterea în judecată a bărbatului, aflat în arest preventiv, pentru infracțiunea de omor calificat prin cruzimi, în formă continuată.

Procurorii spun că bărbatul - în vârstă de 53 de ani - şi-a premeditat faptele și a avut un plan bine stabilit, el lovindu-și puternic și repetat victimele.

Crimele au avut loc în 8 august, în intervalul orar 21:55-23:00, prin lovirea fratelui (prima victimă) cu o piatră de aproximativ 10 kilograme şi cu un ciocan, a mamei (a doua victimă), cu un ciocan şi a tatălui (a treia victimă), cu un ciocan şi o toporişcă. A doua zi dimineață, bărbatul și-a ucis și sora şi nepoata în vârstă de 5 ani, pe care le-a lovit cu un ciocan şi cu o toporişcă.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Argeş.

Marți, procurorii anunțaseră că Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici”a finalizat expertiza medico-legală psihiatrică în cazul bărbatului, care suferă de schizofrenie paranoidă. Concluzia legiștilor a fost că acesta avea discernământ la momentul comiterii faptelor.

"Din expertiză rezultă că autorul avea discernământ la momentul comiterii faptei. Afecțiunea de care suferă nu a interferat cu capacitatea lui de a discerne și de a-şi stăpâni acţiunile. În urma expertizei, noi doar am concluzionat că nu există un impediment în continuarea cercetărilor. Dacă nu avea discernământ nu mai puteam continua cercetările şi nici luarea unor măsuri preventive. Prin această expertiză a fost finalizat un mijloc de probă important”, a declarat pentru Curierul zilei prim-procurorul Parchetului Tribunalului Argeş, Laurenţiu Palaghiea.

Trupurile celor cinci persoane au fost descoperite atunci de cumnatul agresorului.

"După cercetarea la faţa locului, ceea ce am văzut în această după-amiază nu am văzut de zeci de ani, de când sunt medic legist", declara la acea vreme medicul legist Dan Manu.

"Lucrurile sunt greu de descris. Toate victimele poartă semne ale unor agresiuni intense", spunea și prim-procurorul Tribunalului Argeş, Laurenţiu Palaghia. (Foto: Dreamstime.com)