Tribunalul Constanța a emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele a șapte militari și a unui civil de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, suspectați pentru furt de combustibil.

MiG 21 LanceR C la baza Mihail KogalniceanuFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Cei 8 fuseseră reținuți miercuri dimineață pentru furt de combustibil, în urma a zeci de percheziții făcute de procurorii militari.

Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogalniceanu, județul Constanța și au sustras, în mod repetat, în cursul anului 2022, combustibil aparținand unității militare, kerosen și motorina, în cantitate totală de aproximativ 7 tone, valorificat sau folosit ulterior în interes personal.

În acest dosar, cu o zi în urmă au fost făcute aproximativ 50 de percheziții atât la baza Kogălniceanu, cât și la locuințele unor suspecți și martori, până acum fiind documentat de procurori furtul a cel puțin 7 tone de combustibil. Este vorba despre combustibil care era destinat elicopterelor și avioanelor, dar și parcului auto de la baza militară.

Dosarul este instrumentat de Parchetul Tribunalului Militar București, iar audierile au fost făcute la Poliția Transporturi Constanța.

Nu este prima anchetă deschisă pentru furt de combustibil de la baza militară de la Kogălniceanu. La sfârșitul anului trecut, polițiștii și procurorii DIICOT au făcut percheziții la membrii unei grupări acuzate că, începând cu anul 2017, au furat de la baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu combustibil în valoare de aproximativ 2.000.000 dolari, prejudiciu adus guvernului federal al SUA.