Bărbatul care le-a răpit şi violat pe cele două surori din localitatea braşoveană Vama Buzăului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuzaţiile de lipsire de libertate, viol şi coruperea sexuală a minorilor. Decizia instanţei de judecată poate fi atacată, însă agresorul rămâne în arest până când instanţa de apel se va pronunţa, dacă va fi cazul. Suspectul a spus că fata de 12 ani a fost violată în repetate rânduri, relatează News.ro.

Polițist pe stradăFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Magistraţii judecătoriei Braşov eu emis, duminică seară, mandat de arestare preventivă pe numele lui Constantin Zapan, bărbatul care le-a răpit şi violate pe cele două surori de 10 şi 12 ani din comuna Vama Buzăului.

Dosarul a fost preluat de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, Zapan fiind inculpat pentru infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, viol şi coruperea sexuală a minorilor.

La audieri, anchetatorii au stabilit că ”bărbatul, în vârstă de 42 de ani, prin exercitarea de constrângeri fizice şi ameninţări, ar fi forţat, pe rând, persoanele vătămate minore să întreţină mai multe raporturi şi acte sexuale, în timp ce se aflau într-o parcare situată pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului şi municipiul Buzău, dar şi în localitatea Valea Nicovani din judeţul Prahova”.

De altfel, la Valea Nicovani autoturismul agresorului a fost depistat de către poliţiştii ploieşteni.

Constantin Zapan şi-a recunoscut faptele, motivând că era beat în momentul în care le-a adresat pe cele două fete. Copilele au fost scoase din familie, fiind preluate de DGASPC Braşov şi intrând într-un program de consiliere psihologică.

Agresorul a mai fost condamnat pentru aceeaşi faptă

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că bărbatul care le-a răpit le-a agresat sexual pe cele două surori de 10 şi 12 ani. Totul s-a petrecut în maşină, unde fetele au fost ţinute toată noaptea şi a doua zi, până au fost găsite.

Agresiunea a fost confirmată de către victime şi recunoscută de către agresor, care a justificat faptele spunând că era beat.

În urmă cu 10 ani, el a fost condamnat pentru viol şi era înregistrat în registrul agresorilor sexuali.

Alertă în Brașov emisă de Poliție după răpirea celor două fete

Bărbatul le-a luat pe fete de la locuinţa familiei vineri seară, în jurul orei 19:00 sub pretextul că le duce la un grătar şi să se joace cu alţi copii, promiţând că le aduce acasă două ore mai târziu.

Mama fetelor a sunat l 112 a doua zi, sâmbătă 12 noiembrie, în jurul orei 10.25, când a constatat că bărbatul nu îi răspunde la telefon. Fetele lipseaua de acasă de peste 12 ore.

Poliţia Braşov a emis, sâmbătă după amiază, alertă privind răpirea a două fete, surori, cu vârste de 10, respectiv 12 ani. Fetele au fost luate, vineri seară, de la domiciliul lor, de un bărbat, prieten al concubinului mamei lor, pentru a merge să facă un grătar la locuinţa sa şi a se juca cu alţi copii.