Este anchetă la Spitalul Județean Târgu Jiu, după ce o infirmieră a fost filmată în timp ce încărca varză în portbagaj, în timpul programului, în curtea unității medicale, transmite Gorj Express și Gazeta de Sud.

Infirmieră de la SJU Târgu Jiu a fost filmată în timp ce încărca varză în mașină în timpul programuluiFoto: Captură video Facebook

Infirmiera a fost suprinsă în timp ce se pregăta probabil pentru sezonul murăturilor sîmbătă seară, iar imaginile au fost publicate de jurnalistul Matei Claudiu de la cotidianul Gorjeanul.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a decis să deschidă o anchetă internă după ce a văzut filmarea.

„În legătură cu aspectele sesizate în mediul online (sâmbătă seara o persoană de sex feminin, îmbrăcată în uniformă de spital, a fost filmată în timp ce încarca varză în portbagajul unui autovehicul parcat lângă Spitalul de pe strada Tudor Vladimirescu), managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a dispus începerea unor verificări, astfel că, în cursul zilei de luni va fi constituită o comisie de cercetare disciplinară. În funcție de rezultatul verificărilor, se va decide ce măsuri se impun în acest caz”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu, printr-un comunicat de presă.

Persoana care a fost suprinsă în timp ce băga varză în portbaj în timpul programului ar fi angajată a Spitalului Județean, la Secția Recuperare Medicină Fizică și Balneologie.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu susține că acțiunile persoanei din filmarea care a ajuns pe internet aduce grave prejudicii imaginii spitalului.

”Probabil, dacă se întâmpla așa ceva în sistemul privat, persoana în cauză avea deja desfăcut contractul de muncă. În sistemul de stat, legislația nu este atât de permisivă, trebuie constituite aceste comisii de cercetare disciplinară care să stabilească gravitatea faptei în funcție de care se vor aplica sancțiuni”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, potrivit Gazeta de Sud.