Salvatorii care sâmbătă dimineaţă au intervenit la cimitirul din Azuga, unde un pui de urs a urcat într-un copac, au părăsit, după mai bine de şase ore, cimitirul, lăsând animalul să coboare singur.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE La lăsarea întunericului, forţele de intervenţie care timp de aproximativ şase ore au securizat zona în care se afla ursul, în cimitirul din Azuga, s-au retras din dispozitiv, a anunţat ISU Prahova. În tot acest timp, zona a fost securizată, pentru că, fiind weekend, numeroşi localnici au mers în cimitir. Puiul nu a fost tranchilizat de teamă că, în cădere, s-ar fi putut răni.

Autorităţile de aşteaptă ca animalul să coboare singur şi să se întoarcă în mediul lui natural având în vedere că cimitirul se află la marginea oraşului şi este înconjurat de păduri.

Conform datelor furnizate de oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă Prahova, mesajul Ro-Alert a fost emis după ce animalul a fost văzut într-un copac din cimitirul din Azuga, iar mai multe persoane au semnalat apariția animalului sălbatic, notează news.ro.

Apariţia animalelor sălbatice în staţiunile de pe Valea Prahovei a devenit un fenomen cu care mulţi dintre localnici spun că s-au obişnuit.

Un bărbat a murit în 2021 după atacul unui urs

În aprilie anul trecut, în staţiunea Azuga, un localnic în vârstă de 39 de ani a murit, după ce a fost atacat de un urs.

Incidentul a avut loc în timp ce bărbatul făcea jogging în zona Limbăşelu din staţiune. Tatăl bărbatului a fost cel care a sunat autorităţile, când a constatat că fiul său nu a revenit acasă după sesiunea de alergare, trupul acestuia fiind găsit în urma căutărilor.

Cadavrul prezenta semne de violenţă, cel mai probabil bărbatul fiind atacat de un urs.