Un comisar-şef de poliţie, fost şef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din Brigada Rutieră Bucureşti şi avocatul Ion Șoricică au fost trimiși în judecată de DNA. Procurorii spun că polițistul ar fi primit 3.000 de euro de la un șofer prins cu alcoolemie peste limita legală și l-ar fi instruit ce să declare astfel încât să-i fie clasat dosarul, cu complicitatea lui Ion Șoricică, fostul șef al Poliției Rutiere București în anii '90, care a apărut în imaginile transmise de presă la acea vreme în timp ce dirija minerii veniţi în Capitală la Mineriada din 13 - 15 iunie 1990.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Ion Joe Stoica și Ion Șoricică au fost trimiși în judecată sub control judiciar, pentru trafic de influență.

Ce spun procurorii:

  • "În perioada ianuarie - 21 septembrie 2022, Ion - Joe Stoica, comisar șef de poliție, fost șef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere București, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins și ar fi primit 3.000 de euro de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice, având o alcoolemie peste limita legală.
  • În schimbul banilor, ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor colegi de serviciu și ar fi promis că îi va determina să propună o soluție de clasare față de persoana cercetată.
  • În același context, Ion - Joe Stoica i-ar fi pus la dispoziție persoanei respective „o rețetă” ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare, astfel încât, la efectuarea unei recalculări a alcoolemiei, rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală (adică sub 0,80 ‰)".

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că avocatul este Ion Şoricică, şef al Poliţiei Rutiere din București în anii '90, care a apărut în imaginile transmise de presă la acea vreme în timp ce dirija minerii veniţi în Capitală în timpul Mineriadei din 13 - 15 iunie 1990. El este cel care i-ar fi făcut legătura șoferului prins băut la volan cu comisarul-șef, pentru a-i "aranja" alcoolemia.