Un profesor de la o școală din Zimnicea care este și consilier PSD în Consiliul Județean a fost arestat preventiv, fiind acuzat că ar fi agresat sexual două fete de 13 și 15 ani.

Sală de clasăFoto: © Chokniti | Dreamstime.com

Conform soluţiei publicate pe portalul instanţelor de judecată, un complet de la Judecătoria Zimnicea a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul Judecătoriei Zimnicea, dispunând arestarea preventivă a lui Cornel Bleajă pentru 30 de zile, scrie News.ro. Decizia nu este definitivă.

Cornel Bleajă este profesor de Fizică și consilier județean în Consiliul Judeţean Teleorman şi a fost vicepreşedinte a acestei instituţii.

Dosarul care îl vizează a fost deschis după ce, în 4 noiembrie, jurnaliştii locali de la investigatoria.ro au scris despre Cornel Bleajă că a fost acuzat de două eleve că le-ar fi atins în mod necorespunzător. Copilele ar avea 13, respectiv 15 ani.

Conform sursei citate, Bleajă ar fi demisionat în urma acuzaţiilor care i-au fost aduse, susţinând că ar fi fost vorba despre ”un sărut părintesc”, potrivit declaraţiilor date în presa locală de directorul şcolii unde Bleajă era cadru didactic.

  • „Există niște suspiciuni legate de un comportament nepotrivit, el spune că a fost vorba de un sărut părintesc, însă copilul a simțit altceva.
  • Dar trebuie stabilit dacă s-a depășit vreo linie. Este doar părintească sau mai mult?
  • Eu, ca și conducător de unitate, am demarat această anchetă, cercetare disciplinară și așteptăm să vedem ce s-a întâmplat exact acolo”, a spus Petru Peia, directorul școlii la care predă profesorul de fizică.

În demisia profesorului sunt invocate probleme personale şi familiale.

PSD a anunțat că l-a exclus pe Bleajă din partid.

„În legătură cu informațiile apărute în spațiul public privind acuzațiile grave care i se aduc domnului profesor Bleajă Cornel, pentru presupuse fapte incompatibile atât cu profesia dumnealui, cât și cu calitatea de membru PSD, organizația județeană a PSD Teleorman se delimitează total de comportamentul nociv, imoral și periculos descris de ancheta jurnalistică care îl vizează pe colegul nostru de la Zimnicea, conduită despre care nu am avut cunoștință”, se arată într-o postare pe Facebook a PSD Teleorman. (Sursa: Dreamstime.com)