România ne susține foarte activ în lupta împotriva agresorului, România susține ideea formării unui tribunal internațional și ne susține pe parcursul nostru spre viitor, a declarat joi Denys Shmyhal, premierul Ucrainei, la deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei la Vicovul de Sus în Suceava.

Denys Shmyhal, premierul UcraineiFoto: Guvern, Facebook
  • „Am fi foarte recunoscători părții române dacă ar recunoaște la nivel oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului”, a spus premierul Ucrainei.

Acesta și-a arătat recunoașterea față de România și pentru disponibilitatea de a participa la reconstruirea Ucrainei.

Încă 7 puncte de trecere vor fi deschise între România și Ucraina

„După 24 februarie, directia spre occident a devenit cea mai importanta pentru noi. Aici am direcționat exporturile. Spre Occident, în țările vecine, au venit persoanele care au fost nevoite să părăsească țara. Prin aceste frontiere se întorc cetățenii nostri acasă și tot pe aici trec ajutoarele umanitare voluminoase din partea țărilor UE.”, a spus premierul Ucrainei.

Acesta a mai anunțat că în perspectivă se planifică deschiderea a încă 7 puncte de trecere la frontiera dintre România și Ucraina.

Denys Shmyhal a mai spus că susține inițiativa premierului Nicolae Ciucă de creare a unui grup de lucru care să se ocupe cu lărgirea și dezvoltarea infrastructurii de frontieră la granița comună dintre cele 2 țări, care va duce la creșterea exportului spre România și alte țări UE și la intensificarea relațiilor economice dintre Ucraina și România.