Președintele Partidului Ecologist, Dănuț Pop, a fost reținut de DNA pentru trafic de influență, fiind acuzat că ar fi primit aproximativ 10.000 de euro de la o persoană căreia i-ar fi promis, în schimb, că va interveni pentru a fi angajată pe o funcție de consilier la cabinetul unui deputat.

Dănuț PopFoto: AGERPRES

DNA a acuzat reținerea pentru 24 de ore, pentru trafic de influență, a președintelui unui partid politic, fără a-i menționa numele.

Conform unor surse judiciare, este vorba despreliderul Partidului Ecologist, Dănuț Pop.

Acesta ar fi primit mita prin intermediul soției celui căruia i-ar fi promis că îl va ajuta să se angajeze pe un post de consilier la cabinetul parlamentar al unui deputat PSD, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Ce spune DNA în comunicatul de presă:

  • "În perioada noiembrie 2021 - februarie 2022, inculpatul ar fi pretins și ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranșe (4.000 euro - noiembrie 2021, 2.000 euro - decembrie 2021, 2.000 euro - decembrie 2021 și 10.000 lei - februarie 2022).
  • În schimbul banilor, ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unui deputat în Parlamentul României și ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcție de consilier la cabinetul deputatului respectiv".

Joi, liderul Partidului Ecologist ar urma să fie dus la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Partidul Ecologist Român (PER) a fost înființat în 1990, iar Dănuț Pop este președinte al formațiunii din 2007.

Ultimul congres al PER - la care Dănuț Pop a fost reales președinte - a avut loc în martie, iar atunci a candidat și omul de afaceri Mohammad Murad, care a fost ales președinte executiv al partidului.