Un bărbat de 30 de ani din judeţul Galaţi, suspectat că în luna august a violat o fată de 14 ani, a fost arestat pentru 30 de zile. Fapta a ieşit la iveală după ce asistenta şcolii unde învaţă copila a constatat că aceasta este însărcinată şi i-a anunţat mama.

PolițistFoto: © Iuri Gagarin | Dreamstime.com

Conform Poliției Județene Galaţi, joi, la sediul Poliţiei Rurale din Matca s-a prezentat o femeie de 42 ani care a sesizat că fiica sa în vârstă de 14 ani ar fi fost victima unui viol. Fapta ar fi fost comisă în luna august 2022, la locuinţa acestora din satul Cărăpceşti din judeţul Galaţi, femeia reclamând că autorul ar fi un consătean de 30 de ani.

Totodată, femeia a spus că a aflat că fiica sa este însărcinată în urma unui control făcut minorei de asistenta medicală de la școala la care învață.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de viol, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, care supraveghează cauza, a dispus ca minora să fie examinată medico-legal şi să fie evaluată psihologic de specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

A doua zi, după rezultatele evaluărilor, a confirmării sarcinii la adolescentă, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a bărbatului de 30 ani, iar în cursul zilei de sâmbătă Judecătoria Tecuci a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.