Poliția Caraş-Severin a trasmis, sâmbătă, că a dispus măsuri în cazul celor trei poliţişti cercetaţi de DIICOT, fiind suspendat doar agentul care a fost arestat. Reamintim că șapte persoane, între care trei poliţişti, sunt cercetate într-un dosar în care este acuzată o tentativă de omor în stil mafiot, un bărbat fiind bătut cu bestialitate, aruncat în portbagaj și dus la Dunăre, unde agresorii au încercat să-l înece.

Poliția RomânăFoto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com

”Având în vedere măsurile dispuse faţă de trei poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, într-un dosar penal instrumentat la nivelul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritoriul Caraş-Severin, faţă de persoanele în cauză se aplică prevederile legale, în conformitate cu Legea nr. 360 din 2002 privind Statutul poliţistului”, a transmis, sâmbătă, IPJ Caraş_Severin, conform News.ro.

Sursa citată a precizat că se aplică suspendarea din funcţie în cazul arestului preventiv şi punerea la dispoziţie în caz de control judiciar, dacă măsura controlului nu prevede în mod expres suspendarea din funcţie.

”Pentru derularea în cele mai bune condiţii a anchetei penale, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin manifestă întreaga deschidere şi disponibilitate la colaborare cu structurile abilitate, prin transmiterea tuturor informaţiilor necesare pe timpul desfăşurării cercetărilor şi sprijinirea anchetei”, a mai transmis Poliţia Judeţeană Caraş-Severin.

Şapte persoane, între care trei poliţişti, sunt cercetate de procurorii DIICOT Caraş-Severin pentru constituirea unei grupări cu scopul de a comite omor calificat cu premeditare.

Cei trei poliţişti şi o altă persoană au fost reţinuţi, însă doar pentru unul dintre agenţi instanţa a aprobat măsura arestării preventive, ceilalţi doi fiind puşi sub control judiciar, iar pentru al patrulea inculpat nu s-a dispus nicio măsură, notează News.ro. Decizia a fost contestată de DIICOT.

Cei trei polițiști vizați de anchetă sunt din Moldova Nouă, scrie Express de Banat.

Publicația citată spune că, în ianuarie, Puiu Holic, un bărbat de 55 de ani din Moldova Nouă, acuza Poliția că mușamalizează faptele a trei indivizi care l-ar fi sechestrat și bătut cu bestialitate, rupându-i un picior, după care l-ar fi aruncat în Dunăre, în locul în care se înecase cu mulți ani în urmă tatăl unuia dintre agresori.

Ce a povestit victima

  • „Am fost la un local din oraș, am băut o bere și am venit acasă. M-au adus doi vecini cu mașina. Am coborât, când trei indivizi cu care mă întâlnisem și mă salutasem la bar m-au trântit din senin și m-au lovit. M-au băgat apoi în portbagaj. M-am împotrivit, încercând să nu le permit să închidă portbagajul. Mi-au dat cu parul până mi-au rupt piciorul!.
  • Am ajuns la Pescari (n.r. – Comuna Coronini), în zona pensiunii Universității. M-au luat la pumni și picioare, apoi m-au aruncat în Dunăre. Mi-a reproșat unul dintre ei că i-aș fi spus eu ceva lui taică-su acum vreo 27 de ani și mi-a spus că exact în acel loc în care m-au aruncat pe mine în Dunăre l-a scos apa pe taică-su înecat! M-au bătut iar, apoi m-au băgat în mașină, m-au lovit tot drumul și m-au aruncat la tomberoanele de lângă stadion!
  • Acolo m-a găsit Poliția înghețat de frig și cu piciorul rupt. M-au dus polițiștii la spital și m-au lăsat acolo. Mi-au pus pătură electrică pentru că eram înghețat. N-a mai venit nimeni de atunci de la Poliție să mă întrebe ce s-a întâmplat. Am mers singur la Parchet și am făcut plângere penală! Nu există niciun motiv, nu am avut nimic de împărțit cu ei! Dar nici nu face nimeni nimic pentru a-i pedepsi. Am fost la Reșița, la medicul legist, am piciorul rupt în două locuri!”, a spus bărbatul pentru Express de Banat