Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că el se va vaccina şi pentru gripa sezonieră, dar îşi va face şi cea de-a patra doză de vaccin împotriva COVID-19, transmite News.ro.

Raed ArafatFoto: AGERPRES

Întrebat sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă recomandă oamenilor să se vaccineze împotriva COVID-19, Raed Arafat a explicat ce va face el în acest sens.

”Am să spun ce fac eu. Eu am să mă vaccinez pentru gripă sezonieră şi o să mă vaccinez şi pentru Covid, mai ales dacă vom vedea că avem... vaccinul ar fi a patra oară, dar eu aştept vaccinul cu noua variantă, cel care include şi varianta Omicron. O să mă vaccinez şi cu una şi cu alta”, a declarat Arafat.

Şeful DSU este de părere că fiecare trebuie să decidă pentru el dacă se va vaccina sau nu.

”Este deja sezonul gripei sezoniere şi asta o fac în fiecare an. Asta o fac eu. Fiecare să decidă pentru el. Părerea mea este că vaccinurile, în continuare, chiar dacă te îmbolnăveşti, varianta este mult mai uşoară, decât dacă faci boala fără vaccin. Ăsta este cel mai important lucru şi pot să îţi salveze viaţa, în sensul în care să nu ajungi într-o stare gravă, să ajungi în Terapie Intensivă şi să îţi pierzi viaţa”, a mai spus Arafat.