Un şofer al operatorului local de transport public din Braşov (RATBV) a ajuns în vizorul poliţiei după ce a postat în mediul online un scurt film realizat în timp ce se afla la volanul autobuzului.

Autobuz in România, imagine generică Foto: AGERPRES

Din înregistrare reiese că bărbatul, utilizator de TikTok, ar fi folosit telefonul în timp ce conducea autobuzul.

"Zic aşa, după mintea mea, să aveţi grijă cum vă băgaţi, că eu stau pe Tik Tok. Treaba voastră, vă băgaţi, vă riscaţi. Aşa că mai bine gândiţi-vă de două ori", se aude el în înregistrarea făcută chiar în timp ce autobuzul ieşea din staţie.

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Braşov s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări pentru a stabili cu exactitate starea de fapt.

"Menţionăm faptul că, în conformitate cu prevederile art. 36, alin. 3 din OUG 195/2002, "folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitiv tip mâini libere", se sancţionează cu amendă de până la 1.160 lei şi aplicarea a 4 puncte penalizare. Dacă fapta descrisă s-a produs concomitent cu încălcarea unei reguli de circulaţie, pe lângă sancţiunea cu amenda, conducătorului auto i se va reţine permisul de conducere şi i se va suspenda dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 zile. De asemenea, efectuarea, de către conducătorul unui vehicul, a altor activităţi de natură a-i distrage în mod periculos atenţia în timpul condusului, se sancţionează cu amendă de până la 725 lei", a transmis, vineri, IPJ Braşov.