Un incendiu puternic a izbucnit vineri la un centru de colectare și reciclare a deșeurilor din Chitila, lângă București, fiind degajări mari de fum. Potrivit datelor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, se acționează cu 8 autospeciale de stingere.

Incendiu ChitilaFoto: Captura Facebook

12:31”Deșeurile colectate în vederea reciclării sunt din cauciuc, mase plastice, fier. Pentru realizarea accesului la focar este utilizat și un utilaj al operatorului economic, care îndepărtează materialele afectate de flacără”, a mai transmis ISU.

12:27Ard cam 35-40 de tone de deșeuri, în principal echipamente electrice și electronice, potrivit datelor comunicate de Ministerul Mediului.

”Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află deja la fața locului. Din primele informații, în momentul de față ard 35-40 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (în special aparate frigorifice) decontaminate, care urmau să intre în procesul de reciclare. Situația este monitorizata în continuare, iar după stingerea incendiului comisarii GNM vor evalua pagubele de mediu produse”, a transmis Ministerul mediului pe pagina de Facebook.

Viteza vântului este mică, astfel încât fumul se va deplasa lent către vest și sud-vest.

”Conform informațiilor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie RA, în zona respectivă vântul va sufla în general slab, viteze de cel mult 15 km/h, din sector predominant estic, nord-estic, astfel încât evoluția norului de fum va fi de dispersie și de deplasare lentă către vest, sud-vest. Agenția pentru Protecția Mediului București monitorizează evoluția calității aerului din zonă prin intermediul celor două stații de monitorizare amplasate în proximitate: B9 - Bucureștii Noi și B10 - Chiajna”, a mai transmis Ministerul Mediului.

------------------

”Stivele cu deseuri au 10 m înăltime. Se acționează cu 9 autospeciale de stingere și 6 cisterne. Se acționează pentru stingerea și pentru limitarea propagării. Suprafața afectată este de 1000 mp”, a transmis ISU.

Populația a fost alertată prin sistemul RoAlert.