Doi elevi în vârstă de 16 ani de la Liceul Romano-Catolic din Târgu Mureş au ajuns la spital, joi noapte, după ce au fost înjunghiaţi la Balul bobocilor, organizat într-un club din oraş. Conducerea Inspectoratului Județean Școlar susține că a fost o petrecere organizată de copii, şcoala sau părinţii neavând vreo implicare: "Copiii au fost violenţi, unii dintre ei au fost răniţi".

Ambulanta SMURDFoto: smurd.ro

Coordonatorul UPU SMURD Târgu Mureş, dr. Maria Salanţa, a precizat că cei doi adolescenţi nu au leziuni critice, dar au fost internaţi.

  • "Au fost aduşi în cursul nopţii doi adolescenţi de 16 ani care aveau plăgi înţepate cu cuţit. Unul dintre ei a fost înţepat în zona feţei şi umărului, iar celălalt în zona abdominală.
  • Nu sunt leziuni critice, dar au fost internaţi amândoi pentru supraveghere la chirurgie pediatrică", a spus dr. Maria Salanţa, conform Agerpres.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş spune că agresiunea s-a produs într-un club din Târgu Mureş, fiind o petrecere organizată de copii, şcoala sau părinţii neavând vreo implicare.

  • "În urma discuţiilor avute cu directorul adjunct de la Liceul Romano-Catolic, Tamasi Zsolt, am fost informat că în cursul zilei de ieri a avut loc balul bobocilor, iar după-amiază a avut loc petrecerea la un club.
  • Nu a fost organizată de unitatea de învăţământ sau de asociaţia de părinţi, iar la această petrecere copiii au fost violenţi, unii dintre ei au fost răniţi.
  • Dar situaţia lor este sub control, în acest moment fiind sub atenta supraveghere a medicilor.
  • Astăzi, la ora 13:30, am convocat conducerea Liceului Teoretic 'Bolyai Farkas' la o discuţie la Inspectoratul Şcolar", a declarat inspectorul şcolar general Sabin Păşcan.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş nu a prezentat încă un punct de vedere oficial.