​​Iubești locuințele moderne, cu spații aerisite și mobilier cu forme geometrice regulate, în care oamenii pare că reușesc să trăiască precum în reviste, fără să aglomereze spațiul cu un bazar de obiecte?

Distanța ideală dintre canapea și comoda TVFoto: rovere.ro

Te încântă atmosfera caldă a caselor tradiționale care, deși nu impresionează prin spații generoase, lucrurile sunt toate la locul lor, creând armonia tihnită?

Admiri casele de vacanță perfect integrate în natură care prin simplitatea design-ului, prin materiale și culori ne învață că frumusețea înseamnă echilibru?

Prin cele trei scurte descrieri, am încercat – și poate că am reușit – să zugrăvim trei stiluri complet diferite de locuință în care se găsește în mod obligatoriu un loc ce definește inima casei: livingul.

Indiferent de dimensiune, stil sau amplasare, într-o casă se trăiește în living.

Termenul împrumutat din limba engleză reprezintă forma continuă a verbului a trăi – to live!

Iar combinația necesară și (aproape) suficientă pentru a trăi fericit în orice fel de spațiu este formată din două piese mari și late (sau uneori mici și înguste): o canapea comodă și comoda TV.

În funcție de spațiul pe care îl avem la dispoziție, amenajarea corectă a zonei de locuit (AKA living) pleacă de la dimensiunea televizorului. Da! Poate părea ciudat, dar există studii serioase care demonstrează că televizorul instalat pe comoda TV aferentă dictează amplasarea pieselor din încăpere. Distanța dintre canapele și comode TV influențează nu doar armonia designului interior al livingului ci chiar și sănătatea ochilor tăi.

Formula este simplă și spune așa: distanța de la comoda TV la canapea trebuie să fie egală cu 2 x diagonala ecranului. Aplicând acest calcul simplu, dacă avem un televizor cu diagonala de 1m, distanța optimă dintre comoda TV și canapea este de 2m.

În mod ideal, comoda TV și canapeaua trebuie dispuse în planuri paralele, astfel încât privirea să ne cadă perpendicular pe ecran, iar imaginea să fie una cât se poate de clară.

Dacă însă acceptăm compromisul de a dispune comoda TV lateral în raport cu canapeaua, privitul unui serial-maraton cu gâtul sucit ne poate cauza înțepeneli dureroase.

Cum procedăm cu amplasarea comodei TV dacă avem o canapea de tip colțar sau un ansamblu de canapea și fotolii?

Regula rămâne valabilă: comoda TV și latura lungă a ansamblului rămân în planuri paralele! Privitul la televizor rămâne totuși unul confortabil chiar și dintr-o perspectivă deplasată cu până la 15 grade, așa că nu trebuie să exagerăm cu rigoarea cifrelor.

Dacă ne permiteți câteva sfaturi pentru toți cei care caută soluția ideală pentru un stil de viață confortabil și sănătos, iată recomandările noastre:

1. Amenajați-vă spațiul de locuit investind în obiecte de calitate – puține, dar elegante și funcționale, chiar dacă este vorba despre o banală comodă TV, o măsuță de cafea sau un corp de iluminat. Un interior armonios aduce liniște și bucurie, și ne încarcă cu cu energie pozitivă în fiecare zi.

2. Dacă nu sunteți siguri că vă pricepeți să alegeți piesele potrivite pentru proiectul dumneavoastră de amenajare, căutați modele de inspirație din surse specializate.

Întotdeauna mergeți la sigur dacă apelați la specialiștii în design interior; așa că vă așteptăm pe rovere.ro cu soluții adaptate la nevoile dumneavoastră, și în magazinele fizice cu sugestii și oferte surprinzătoare.