Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost dusă cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, după ce ar fi leşinat. Apelul la 112 a fost făcut de la penitenciarul Târgşor, unde Elena Udrea execută o pedeapsă de 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute".

Elena UdreaFoto: AGERPRES

„La ora 11:36, s-a primit o solicitare de la Penitenciarul Târgşor pentru femeie în vârstă de 49 de ani cu status postlipotimie. La solicitare s-a deplasat o ambulanţă cu medic. La sosirea ambulanţei, pacienta era conştientă, stabilă hemodinamic. Pacienta a fost transportată la UPU Ploieşti pentru investigaţii suplimentare”, au transmis oficialii Serviciului de Ambulanţă Prahova, potrivit news.ro.

Udrea se află în Penitenciarul Târgşor, unde execută o pedeapsă de 6 ani în dosarul "Gala Bute". Ea a atacat decizia de condamnare prin două căi extraordinare de atac, ambele respinse de către instanța supremă.

După decizia definitivă de condamnare în dosarul Gala Bute, Udrea a încercat să fugă din țară și a fost prinsă în Bulgaria, unde a stat în arest timp de peste două luni, timp în care s-a derulat procesul de extrădare. Ea a fost adusă în 16 iunie în România și a fost încarcerată.

Elena Udrea este judecată și în dosarul Hidroelectrica și în cel privind finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009.

Săptămâna trecută, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie importantă privind prescripția specială, în urma deciziei Curții Constituționale conform căreia prevederile articolului 155 din Codul Penal privind întreruperea cursului prescripției răspunderii penale sunt neconstituționale. Efectul - mii de inculpați ar putea scăpa de dosare, pe lista beneficiarilor fiind și Elena Udrea, care ar putea scăpa de dosarul Hidroelectrica și de cel privind finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009.