Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că Profi retrage din magazine un lot de spanac din cauza contaminării cu virusul hepatitei A.

Spanac - UrzicaFoto: Hotnews
  • "Profi acordă prioritate siguranței alimentare, motiv pentru care vă informăm că am inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului SPANAC PUNGA 500g, furnizor KREPSIS AVANTAJ SRL, lot ROMANIA 845, ca urmare a contaminarii produsului cu virusul hepatitei A.
  • Se recomandă persoanelor care dețin produsului descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lui", este anunțul Profi.

Produsul retras se regăsea în peste 30 de magazine din toată țara.

De asemenea, ANSVSA a anunțat că Metro a retras un sortiment de morcovi (baby carrots) din cauza depășirii limitelor de pesticid Oxamil.

  • "În cazul în care ați cumpărat produsele mentionate mai sus, vă rugam să nu le consumați și să le returnati în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe 21.11.2022, urmând sa primiti contravaloarea lor", a transmis Metro.