Doi tineri din Flămânzi (Botoşani) sunt cercetaţi de poliţişti după ce timp de două nopți la rând au încercat să fure bani dintr-un bancomat, iar după ce au eșuat s-au reorientat spre două localuri, de unde ar fi furat aproximativ 12.000 de lei şi o tabletă.

PolițistFoto: © Iuri Gagarin | Dreamstime.com

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoșani, Delia Nenişcu, citată de Agerpres, tentativa de furt a avut loc săptămâna trecută, în decursul a două nopţi, în oraşul Flămânzi, tinerii mergând la ATM cu feţele acoperite.

"Faptele au fost comise în nopţile de 28 spre 29 şi 30 spre 31 octombrie, în oraşul Flămânzi, şi au constat în aceea că două persoane, având feţele acoperite, ar fi încercat să sustragă bani dintr-un ATM aparţinând unei unităţi bancare, prin forţarea fantei de eliberare a bancnotelor şi a sistemului de închidere a seifului", a precizat reprezentantul IPJ.

Ulterior, cele două persoane au pătruns în incinta a două localuri publice, prin forţarea unei ferestre, respectiv a uşii de acces, iar din interior ar fi furat aproximativ 12.000 de lei şi o tabletă. De asemenea, în noaptea de 30 spre 31 octombrie, ar fi intrat într-un alt local după ce au forțat ușa, fără a sustrage bunuri, întrucât s-a declanşat sistemul de alarmare.

"Poliţiştii au reuşit identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptelor, fiind puse în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară, în urma cărora, la locaţiile vizate, au fost identificate şi ridicate bunuri care prezintă interes în cauză. Faţă de cele două persoane se continuă cercetările sub aspectul comiterii a două infracţiuni de furt calificat şi două de tentativă la furt calificat, urmând ca în funcţie de rezultate să fie dispuse măsuri legale", mai precizează Nenişcu. (Foto: Dreamstime.com)