Arhiepiscopia Tomisului şi-a făcut cont de TikTok, unde IPSD Teodosie "va prezenta învăţături creştine". Într-un prim mesaj pe această platformă, arhiepiscopul Tomisului vorbește despre "restricțiile de la curent, de la căldură, care nu au nicio logică".

Arhiepiscopul TeodosieFoto: Agerpres
  • “Ne găsim şi pe TikTok cu numele «Arhiepiscopia Tomisului» unde ÎPS Teodosie şi alţi preoţi şi teologi ai Arhiepiscopiei Tomisului vă vor mărturisi scurt şi la obiect învăţături creştine. Doamne ajută!”, a anunţat Arhiepiscopia Tomisului.

Contul de pe TikTok al Arhiepiscopiei Tomisului are 811 următori şi 4.620 de aprecieri, iar până acum au fost postate deja nouă clipuri cu mesaje ale arhiepiscopului Tomisului.

  • "Se aud atâtea zvonuri, bieții oameni ies să manifeste pentru necaz, sărăcie.
  • Drept să vă spun, aceste restricții de la curent, de la căldură, să stabilească administrația ce temperatură să ai în casă este ceva care tulbură firea oamenilor.
  • Nu este nicio logică în aceasta. Dumnezeu ne-a dat toate. Să-l lăsăm pe Dumnezeu, să ne rugăm la Dumnezeu ca toate cele așa-zise amenințări ale răului să se transforme în raze de bine", spune IPS Teodosie într-un prim mesaj transmis pe TikTok.

IPS Teodosie s-a remarcat în ultimii ani prin multe declarații controversate, iar în timpul lockdown-ului și al stării de alertă a sfidat autoritățile și a oficiat slujbe.

În luna ianuarie a acestui an, el a fost amendat de către polițiști de trei ori, pe motiv că, deși ar fi trebuit să se afle în carantină, el a oficiat slujba la Catedrala Arhiepiscopală ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, apoi a participat la două evenimente.

În toată perioada de pandemie, el a pledat împotriva vaccinării anti-COVID, susținând că vaccinul "nu este asumat de nimeni și sunt atâtea urmări negative". De asemenea, i-a îndemnat pe oameni "să se adreseze în masă justiției" privind restrângerea unor drepturi pentru cei nevaccinați și a făcut un "apel la juriști să se mobilizeze și să îi apere".

În februarie, cu puțin timp înainte ca Rusia să declanșeze războiul din Ucraina, IPS Teodosie făcea declarații ”sui generis” la Radio Dobrogea, în care îl elogia pe Vladimir Putin: ”Domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi fără nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. În ţara sa, şi Putin, şi Medvedev, sunt ctitori. Şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut. Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători. Sigur că au păcatele lor. Ei nu răspund pentru păcatele înaintaşilor care au adus comunismul. Dar nu l-au adus ei. Cei care au adus comunismul, cei din vest, ei au plantat comunismul. Că Marx şi Engels nu sunt din Rusia. Sunt de altă origine”.