Nouă vagoane ale unui tren de marfă încărcat cu cărbune au deraiat marți dimineață la ieșirea din halta Răcari din județul Dolj, astfel că mai multe trenuri de călători vor înregistra întârzieri, a anunțat “CFR” SA.

tren de marfa deraiatFoto: CFR

UPDATE 9:40 Ce trenuri sunt afectate, iar pasagerii sunt prelulați cu mașini: R 2080, R 2083, trenul international 72 și IR 1824.

Conform sursei citate, garnitura feroviară, compusă din 39 de vagoane încărcate cu cărbune (3.100 de tone), aparține operatorului național de transport feroviar de marfă și circula pe relația Motru Est - Cernele.

Deraierea celor 9 vagoane, dintre care 6 răsturnate, s-a produs între stațiile Răcari și Coțofeni, iar incidentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, precizează CFR.

În ceea ce privește transportul feroviar de călători, SRCF Craiova va asigura transbordarea cu mașini pentru pasagerii din trenurile care urmează să tranziteze această zonă, pe relația Filiași - Coțofeni. Potrivit CFR SA, pasagerii trenului R 2080 au fost deja preluați de autocare.

"Menționăm totodată faptul că, această măsură - transbordare auto -, necesară continuității traficului feroviar, va fi menținută până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șina, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune", adaugă compania naţională de căi ferate, care le cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor pe raza Regionalei CF Craiova.