Un bărbat din Oradea care a mers marți să își arunce gunoiul la tomberonul din faţa blocului a găsit acolo trei cutii în care se aflau trei șerpi, el sunând la 112, scrie ebihoreanul.ro.

Pitonii de la tomberonFoto: ebihoreanul.ro

Şerpii au fost găsiţi într-un spațiu destinat deşeurilor menajere de pe Aleea Rogerius. Este vorba despre trei pitoni, între care unul regal, după cum aveau să stabilească poliţiştii locali şi reprezentanţii Gărzii de Mediu Bihor sosiţi la faţa locului.

Aceștia l-au găsit în scurt timp şi pe fostul proprietar al șerpilor: un tânăr în vârstă de 22 ani care locuieşte într-un bloc din zonă şi care a pretins că i-a aruncat crezând că au murit.

Doi dintre şerpi erau vii şi se mişcau, iar tânărul le lăsase şi mâncare atunci când i-a abandonat.

"Reptilele au fost abandonate în cutii de plastic. Unul era într-adevăr mort, dar ceilalţi trăiesc. Noi vom face verificări ca să aflăm de unde au fost cumpăraţi de persoana care i-a abandonat", a explicat pentru Bihoreanul şeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu.

Cazul a ajuns şi în atenţia Poliţiei Animalelor, care l-a sancţionat pe tânăr pentru abandonarea animalelor pe domeniul public, faptă care, potrivit Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, constituie contravenţie şi este sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 lei.

Cât priveşte reptilele, cei doi pitoni vii au fost predaţi de comisarii Gărzii de Mediu unui veterinar de la Grădina Zoologică Oradea, care, după ce i-a consultat, a stabilit că sunt sănătoşi. Ei se află acum într-un terariu în pavilionul cu reptile din Zoo Oradea.