Cristian Ghinea anunță că voluntari USR vor transcrie lucrarea de doctorat a ministrului de interne Lucian Bode, pentru ca aceasta să poată fi verificată pentru plagiat. Teza de doctorat a ministrului Bode se află la Biblioteca Națională, însă documentul poate fi consultat doar digital.

Cristian Ghinea transcriind lucrarea de doctorat al lui Lucian BodeFoto: Facebook/ Cristian Ghinea

„Puțină liniște. Sunt cufundat în cunoaștere. Transcriu teza de doctorat a lui Bode, altfel nu se poate transmite înalta cultură decât copiind textul literă cu literă. Fără foto, fără filmat, de la doar două calculatoare”, a scris vineri seară, într-o postare pe Facebook, Cristian Ghinea, coordonator de politici publice al USR.

„Am fost azi cu Iulian Bulai, președintele Comisiei de Cultură de la Camera Deputaţilor, la Biblioteca Naţională și am dat startul unui maraton: voluntarii USR vor transcrie teza pentru a putea fi verificată pentru plagiat”, a anunțat Ghinea.

Jurnalista Emilia Șercan a explicat joi seară ce știe despre teza de doctorat a ministrului Lucian Bode, document ce poate fi consultat doar digital la Biblioteca Națională. Asta după ce Bode a spus că „se va întâlni în instanță” cu cei care spun că lucrarea sa de doctorat a fost secretizată.