​Pentru un magazin online construit cu WooCommerce găzduirea web joacă un rol esențial în asigurarea succesului său. Simplu spus, găzduirea web va determina cât de repede se încarcă magazinul dvs. sau perioadele de nefuncționare (care pot duce la eșecul unui magazin online). Dar, dincolo de aceasta, găzduirea optimizată pentru WooCommerce vă poate oferi funcții, instrumente și beneficii care vă pot face viața mai ușoară.

Găzduire web optimizată pentru WordPress și WooCommerce - Ce este important?Foto: Hostx

Ce este găzduirea optimizată pentru WooCommerce?

Distincția WordPress - WooCommerce poate genera uneori confuzie deoarece găzduirea WordPress este capabilă să ruleze WooCommerce. Daca puteți instala WordPress utilizând o anumită platformă de găzduire web, veți putea instala și WooCommerce deoarece WooCommerce este un plugin pentru WordPress.

Distincția dintre găzduirea WordPress și găzduirea WooCommerce nu are nicio legatură cu cerințele de bază ale serverului. În schimb, are mai mult de-a face cu caracteristicile, optimizările de performanță și beneficiile pe care le obțineți pe lângă caracteristicile de bază ale găzduirii WordPress.

Având în vedere aceste diferențe, am putea defini găzduirea WooCommerce ca fiind găzduirea WordPress cu optimizări de performanță, caracteristici și beneficii adăugate care vizează în mod special utilizatorii WooCommerce.

Găzduire generică WordPress vs Găzduire WooCommerce

Nu presupuneți automat că un produs de gazduire web este potrivit pentru WooCommerce doar pentru că o companie face publicitate unui produs separat de „găzduire WooCommerce” în plus față de planurile lor obișnuite. Studiați fiecare oferta în parte și analizați ce caracteristici și optimizări oferă pentru magazinele WooCommerce.

Dar care sunt caracteristicile care fac găzduirea WooCommerce unică în comparație cu găzduirea generică pentru site-urile WordPress?

1. Găzduire WooCommerce optimizată pentru cerințele unice de performanță ale WooCommerce

Una dintre cele mai mari diferențe dintre găzduirea WooCommerce și găzduirea WordPress are de-a face cu performanța. Magazinele WooCommerce au nevoi și cerințe unice de performanță ceea ce înseamnă că nu ar trebui să presupuneți automat că găzduirea WordPress standard poate gestiona magazinele WooCommerce.

Există cateva caracteristici cheie a serviciilor specializate de gazduire WordPress/ WooCommerce cum sunt cele oferite de HostX.ro. Punctul de plecare îl reprezintă hardware-ul nou, având performanțe corelate cu anul 2022. Procesoarele Intel Gold cu frecvențe de până la 4 Ghz, memoriile cu corectare a erorilor dar și storage-ul super rapid de tip NVMe vor susține oricare website WordPress / WooCommerce în căutarea performanțelor extreme. Arhitectura sofware are o contribuție majoră la performanțele unui website WordPress / WooCommerce: sistemul de caching la nivel de nod hardware, instanțele private Redis și ElasticSearch reprezintă doar câteva feature-uri care fac performanța accesibilă chiar și detinătorilor de websituri cu bugete mai reduse.

2. Soluții pentru utilizarea bazelor mari de date

Majoritatea conținutului magazinului dvs. WooCommerce este stocat în baza sa de date. Fișierele site-ului dvs. controlează modul în care arată magazinul dvs. și includ imaginile produselor dvs. însă detaliile produselor (descrieri, prețuri, stoc, etc.), informațiile legate de comenzi, informațiile despre clienți și multe altele sunt stocate în baza de date a website-ului dvs.

Pentru un magazin online popular baza de date poate ajunge să conțină milioane de înregistrări. În plus, magazinele WooCommerce folosesc mai intens bazele de date decat site-urile web WordPress obișnuite ceea ce face soluția de găzduire web foarte relevantă pentru obținerea de performanțe optime.

Din fericire, un sistem de caching la nivel de server va reduce mult impactul utilizării intense a bazei de date deoarece va crea versiuni statice ale aproape fiecărei pagini a websitului. Chiar dacă vor exista întotdeauna pagini care nu pot fi păstrate in cache - de exemplu coșul de cumpărături, istoricul comenzilor, informațiile despre clienți, etc. - un sistem de caching performant poate reduce nivelul de resurse necesar funcționării unui website cu până la 80-90%.

Magazinele WooCommerce depind în mare măsură de căutare, deoarece majoritatea cumpărătorilor magazinului dvs. vor folosi căutarea de produse pentru a găsi ceea ce caută. Fiecare cerere de căutare necesită interogări ale bazei de date, ceea ce va duce la o utilizare excesivă a procesorului (și o risipă de resurse). Din fericire, ElasticSearch este un "game-changer"; conceput să stocheze informatiile în mod diferit de o bază de date relațională, căutările cu ElasticSearch vor returna informații utilizatorilor aproape în timp real, similar celor cu care ne-a obișnuit Google.

Acestea sunt câteva din caracteristicile la care ar trebui să vă așteptați de la o găzduire web WooCommerce de calitate și pe care nu le veți obține cu găzduirea WordPress obișnuită.

3. Găzduirea WooCommerce pune mai mult accent pe fiabilitate și suport

A beneficia de un serviciu de web hosting de încredere este important pentru toate website-urile WordPress dar miza este mult mai mare atunci când găzduiți un magazin WooCommerce.

Daca website-ul dvs. de prezentare nu este funcțional veți fi frustrat dar probabil ca efectul asupra afacerii dvs. va fi mai redus decat dacă magazinul dvs. WooCommerce nu funcționează pentru câteva ore - ceea ce ar însemna lipsa vânzărilor, pierderea veniturilor și a încrederii din partea cumpărătorilor dvs.

Magazinele WooCommerce trebuie să aibă o garanție de uptime de 99,9% minim, susținută de un SLA. Dincolo de a oferi stabilitate, asistență tehnică rapidă și de calitate este esențială dacă detineți un magazin online. HostX depășește ofertele clasice și oferă pe langă asistența tehnică disponibilă 24x7 și mentenanță gratuită pentru magazinele clienților săi dar și protecție DDoS / antimalware în timp real cu Imunify360.

4. Găzduirea WooCommerce de calitate este mai costisitoare decat găzduirea obișnuită

În general, găzduirea WooCommerce costă mai mult decat găzduirea WordPress pentru că vă permite să obtineți resurse suplimentare pentru a gestiona utilizarea intensă a bazei de date, caching performant, timpul de funcționare de peste 99,9%, suportul specializat și așa mai departe.

Daca administrați un blog simplu sau un site de prezentare, probabil că prețul este prioritatea dvs. principală însă în cazul găzduirii WooCommerce ar trebui să puneți calitatea și performanța în fața prețului.

Cu siguranță nu ați investit bani în construirea magazinului dvs. doar pentru a încerca să reduceți costurile pentru găzduirea care îl susține. Dincolo de uptime și fiabilitate, există o mulțime de informații care leagă timpii de încărcare mai lenți de o scădere a ratelor de conversie cu pierderile de venituri așa că utilizarea unui serviciu de găzduire ieftin va avea un efect negativ din punct de vedere financiar asupra magazinului dvs.

Abordați găzduirea WooCommerce ca pe o investiție și încercați întotdeauna să cautați cel mai bun randament al investitiei (ROI), chiar dacă asta înseamnă să cheltuiți mai multi bani.

5. Unele gazde WooCommerce oferă funcții / fluxuri de lucru optimizate

În ultimii ani a devenit ceva obișnuit ca furnizorii de găzduire WordPress de calitate să ofere funcții precum backup-uri automate și medii de testare (staging).

Aceste caracteristici sunt utile și pentru magazinele WooCommerce. Unele gazde specializate cum este HostX- ofera funcții foarte utile pentru WooCommerce, unele mai degrabă din categoriile "mai bine sa le aveți" decât "absolut necesare" - PHP X-Ray este un exemplu de instrument care poate oferi informațiile necesare pentru depanarea unor situații ce pot părea inițial imposibile .

Backup-uri

Backup-urile sunt importante pentru orice website însă pentru magazinele WooCommerce, datorită modificărilor frecvente, importanța lor crește exponențial. Dacă magazinul dvs. primește în mod constant comenzi noi, asta inseamnă că backup-urile automate zilnice (sau chiar mai dese) sunt obligatorii.

Medii de testare

Un mediu de testare este un instrument util care vă ajută să testați modificările site-ului dvs. fără a afecta site-ul live (în producție). Mediul de testare este o copie a website-ului dvs. pe care puteti lucra și testa modificări. Odată ce sunteți 100% sigur că totul funcționeaza corect, puteți implementa modificările pe site-ul live sau puteți suprascrie versiunea live a site-ului.

Mediul de testare vă permite să faceți modificări ale website-ului, actualiza pluginuri sau tema fără să vă faceți griji cu privire la impactul negativ al acestor modificări pe site-ul live.

Găzduirea WooCommerce nu este absolut necesară dacă aveți un magazin online mic, cu trafic redus și câteva produse deoarece într-un astfel de caz cerințele dvs. nu sunt atât de diferite de cele ale unui site WordPress obișnuit. Cu toate acestea, pentru magazinele cu trafic / flux de comenzi mare și un număr mare de produse este foarte important să opteze pentru găzduire WooCommerce specializată pentru a beneficia de performanțe și securitate ireproșabile.