O femeie din Constanța are dosar penal după ce ar fi vrut să-și arunce fetița de 7 ani în fața mașinilor, pe motiv că ar fi fost „posedată”, conform replicaonline și stirileprotv. Copilul, care era dezbrăcat, înfășurat inclusiv cu capul într-un ceaceaf alb, a fost salvat de câțiva trecători.

Femeie alergand cu un copil in brateFoto: Captura

Scenele s-au petrecut luni, în zona AJOFM Constanța, imaginile publicate de replicaonline arătând o femeie care alerga spre bulevard ținând în brațe un copil înfășurat într-un cearceaf alb, care avea inclusiv capul și fața acoperite. Un bărbat fuge după ea, în timp ce sună la 112 și cere ajutor.

O altă femeie a sunat la 119, telefonul copilului, pentru a anunța incidentul. Bărbatul care a sunat la 112 a reușit să o împiedice pe femeie să-și ducă planul până la capăt.

  • "Astăzi, 3.10.2022, mă aflam în drum spre casă, când dintr-o dată zăresc în fața mea o doamnă cu o fetiță în brațe. Fetița era dezbrăcată, dar acoperită cu un cearșaf și îi spunea descântece, mi s-a părut ceva ciudat și am urmărit-o cu scopul de a vedea ce face.
  • După 5-10 minute de mers cu copilul în brațe, a pus-o jos, precizez că era în picioarele goale și a legat-o la ochi, mai precis i-a acoperit toată fața la copil cu cearceaful, după care a lua-o înapoi în brațe și a intrat în mașină, ea s-a pus pe partea dreaptă iar fetița era afară, în fața ei și femeia o lega de mâini cu geanta! Am intervenit! Eu împreună cu un domn din spatele meu. A luat fetița în brațe și ne-a zis că : "Ea vede tot, este posedată". Și a lăsat mașina deschisă și a început să alerge. Am sunat la poliție. A vrut să arunce copilul în stradă, în fața mașinilor, nu am lăsat-o să facă așa ceeva", a spus un martor pentru publicația locală.

Poliția Județeană Constanța a transmis că pe numele femeii a fost întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului, fiind sesizată Direcția pentru Protecția Copilului.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu, a declarat pentru stirileprotv că femeia nu ar fi vrut să coopereze cu autoritățile, a avut un comportament agitat și recalcitrant, astfel că a fost dusă la spital, fiind internată la psihiatrie. Fetița de 7 ani a rămas în grija bunicului matern.