Campionul mondial la înot, David Popovici, considerat un model pentru tânăra generație din România și din întreaga lume, are un mesaj special pentru copii și adolescenți. „Urmați-vă visurile și munciți pentru ele. Nu uitați de școală. Educația vă face puternici. Fiți buni cu ceilalți, ajutați-i pe cei care au nevoie și înconjurați-vă cu oameni buni”. Mesajele campionului mondial la înot au fost transmise pentru copii și adolescenți care vor participa, săptămâna viitoare, la Astra Film Junior și au fost postate de Ziua Educației și a Profesorului pe pagina de Facebook a festivalului Astra Film.

David PopoviciFoto: Gregorio Borgia / AP / Profimedia

În mesajul adresat de David Popovici, campionul mondial zice despre el că este „un băiat care înoată repede” și le spune celor din generația un pic mai tânără decât a lui că munca le va aduce satisfacții pe care nici nu și le pot închipui. „Să nu vă faceți griji că munca e grea. Dacă o faci cu plăcere, totul vi se va părea ușor”, spune David Popovici, care îi îndeamnă pe copii să nu uite de școală. „Educația vă face puternici”, spune David Popovici.

Mesajul integral, așa cum apare postat pe pagina de Facebook Astra Film Festival

"Salut, sunt David Popovici, un băiat care înoată repede. Vreau să vă spun să vă urmați visurile și să munciți pentru ele. Pentru că munca vă va aduce satisfacții pe care nici nu vi le puteți închipui. Să nu vă faceți griji că munca e grea. Dacă o faci cu plăcere, totul vi se va părea ușor. În acest proces, să nu uitați de școală, deoarece educația vă face puternici. Fiți buni cu ceilalți, ajutați-i pe cei care au nevoie și înconjurați-vă cu oameni buni. Vă doresc vizionare plăcută și o copilărie minunată. Salut!"- mesajul lui David Popovici.

Astra Film Festival va avea loc la Sibiu în perioada 9-16 octombrie, iar în calendarul festivalului s-a întors Astra Film Junior, cel mai amplu program de educație prin film documentar din România.