​Imaginile în care ar apărea deputatul Aurel Bălăşoiu în ipostaze intime alături de un băiat și care au determinat excluderea din PSD a parlamentarului sunt analizate de către Parchetul General, care ar urma să decidă, luni, dacă deschide un dosar penal în acest caz.

deputatul Aurel BălășoiuFoto: Facebook Aurel Balasoiu
  • „În momentul de faţă se analizează de către Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. De îndată ce se va stabili dacă se deschide sau nu dosar penal, se va anunța”, au declarat luni, pentru News.ro, reprezentanţi ai Parchetului General

Ei au precizat că în cursul zilei de luni ar urma să se stabilească dacă se deschide sau nu un dosar penal în baza imaginilor şi informaţiilor apărute.

Deputatul Aurel Bălășoiu, exclus din PSD pentru "încălcarea legii, a demnității umane și a moralei creștine"

Sâmbătă,PSD a anunțat excluderea din partid a deputatului Aurel Bălășoiu, spunând că se așteaptă ca acesta să demisioneze urgent din Parlament. Partidul a vorbit despre "încălcarea legii, a demnității umane și a moralei creștine", fără a preciza însă despre ce este vorba.

Imagini în care ar apărea deputatul în ipostaze intime alături de un băiat au fost publicate de Gândul.

"Le-am privit, le-am studiat, pot spune că nu sunt vinovat"

Deputatul Aurel Bălăşoiu susține însă că nu este el în imaginile care l-ar surprinde în ipostaze intime alături de un băiat și că nu îl cunoaşte pe tânărul din fotografii.

  • "Le-am privit, le-am studiat, pot spune că nu sunt vinovat şi drept dovadă că aşteptăm să vedem soluţia care va fi, ce se va întâmpla, că dacă nu ştim nimic, ce e în spate, absolut nu poţi să vorbeşti.
  • Nu (nu îl cunosc pe tânărul din fotografii - n.r.) şi oricum nu apare copil minor acolo, cum sunt pozele.
  • Nu sunt eu acolo (în acele fotografii - n.r.), ăsta e punctul meu de vedere”, a declarat duminică, la Antena 3, deputatul Bălășoiu.

El spune că nu îşi va da demisia şi din funcția de parlamentar.

Absolvent de Teologie, fost primar

Aurel Bălășoiu, în vârstă de 62 de ani, este la primul mandat de deputat de Argeș.

Din anul 2004, el a fost primar al comunei Rociu din judeţul Argeş, din anul 2004.

Este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii Piteşti.

În CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputaţilor acesta se descrie drept ”o persoană sociabilă şi responsabilă în activitatea desfăşurată, un puternic om de administraţie ce a avut mereu o colaborare impecabilă cu instituţiile locale, judeţene şi naţionale, un bun agricultor şi crescător de animale”.

În Parlament, activează în comisia de agricultură şi este membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Malaezia, Macedonia de Nord şi Congo.

A avut două luări de cuvânt în Parlament, de la depunerea jurământului, 6 declaraţii politice depuse în scris şi 54 de propuneri legislative, din care 11 promulgate, precum şi 7 întrebări şi interpelări.