Mateorologii au emis o avertizare cod galben de ploi torențiale și vijelii pentru 16 județe din nordul și vestul țării, însă anunță că noaptea vor fi averse și în centrul, sudul și sud-estul țării.

Ploaie în orașFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Avertizarea cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată va fi în vigoare de sâmbătă, de la ora 17:00, până duminică, ora 06:00.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și la munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Județele vizate sunt: Alba, Caraş-Severin, Sibiu, Vâlcea, Arad, Gorj, Sălaj, Bihor, Hunedoara, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Mehedinţi, Suceava, Cluj, Maramureş, Timiş.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi noaptea pe arii restrânse și în centrul, sudul și sud-estul țării, mai spun reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

De asemenea, a fost emisă avertizare cod galben privind intensificări ale vântului duminică, între orele 06:00 şi 20:00. Astfel, începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul Banatului, în Oltenia şi în sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 80...100 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pentru intervale scurte de timp local şi în est, sud-est şi centru, conform ANM.

Județele vizate sunt: Alba, Argeş, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

Cum va fi vremea în București în acest weekend

În Capitală, vremea va fi caldă în acest weekend, cu temperaturi de până la 25-27 de grade. Temperatura minimă va fi de 15-16 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când vor fi averse și descărcări electrice, iar vântul va crește treptat în intensitate și va atinge în după-amiaza zilei de duminică 45...50 km/h, mai spun meteorologii.