Actorul Alexandru Arșinel, care a murit joi, la vârsta de 83 de ani, a fost în centrul unui scandal public în 2013, fiind acuzat că a fost beneficiarul unui transplant de rinichi în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare în Registrul Național de Transplant. „Am vrut să trăiesc. În clipa aia am realizat că n-ai voie să gândești că ai voie să traiești", spunea actorul.

Alexandru ArsinelFoto: Agerpres

În 28 august 2013, când avea 70 de ani, Arșinel a fost supus unui transplant renal la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, el afirmând atunci că problemele sale renale au început din tinerețe, iar în anii 2000 a ajuns să facă dializă.

Intervenția a fost una controversată, actorul fiind acuzat că a beneficiat de transplant în aceeași zi în care s-a înscris pe lista de așteptare în Registrul Național de Transplant.

Alexandru Arșinel a răspuns acuzațiilor că a făcut transplantul peste rând spunând că rinichii săi mai funcționau la capacitatea de 6%.

  • „De 40 de ani sunt în evidenţa spitalului Davila. De 40 de ani. Am avut peste 30 şi ceva de colici renale care mi-au terminat rinichiul, mai funcţiona 6%. De 40 de ani se ştia. Pe lista spitalului, a lui Lucan. De 40 de ani”, spunea Arșinel.

Întrebat de jurnaliști cum s-a simțit când a văzut criticile, Arșinel a răspuns: „Oribil, ca un gazetar să-mi spună să-mi moară un copil ca să știu și eu ce înseamnă să-ți moara cineva în familie... Nu vreau să-mi mai aduc aminte. Poate că am și greșit, nu știu, Dumnezeu o să-mi arate. Mult nu mai e”.

Întrebat într-o emisiune la Digi 24 unde crede că a greșit, răspunsul lui Arșinel a fost: „Am vrut să trăiesc. În clipa aia am realizat că n-ai voie să gândești că ai voie să traiești. A fost oribil. La un moment dat colegi au reacționat. Un moment în care publicul m-a adus înapoi. La primul spectacol, aplauze”.

Actorul Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, a murit joi seară la Spitalul Universitar București, a anunțat unitatea medicală. A fost director al Teatrului „Constantin Tănase”, pe scena căruia a jucat timp de 44 de ani.