Polițistul și scriitorul Marian Godină l-a ironizat pe Sorin Cîmpeanu, aflat în mijlocul unui scandal după ce Emilia Șercan de la PressOne a scris luni că acesta a plagiat în 2006, ca universitar, iar în 2022, ca ministru al Educației, încearcă să-și auto-amnistieze plagiatul

Sorin Cimpeanu, ministrul EducatieiFoto: AGERPRES

Ca răspuns la acuzații, Cîmpeanu a publicat pe pagina sa de Facebook o „mărturie edificatoare” semnată de Ioan Pleşa, unul dintre profesorii universitari al căror nume este acuzat că l-a înlocuit într-un curs.

La scurt timp, jurnalista Emilia Șercan a venit, tot pe Facebook, cu o postare în care demontează, punct cu punct, scrisoarea publicată de ministrul Educației.

După acestea a venit și postarea ironică a lui Marian Godină, însoțită de imagini cu două cărți ale sale. Ambele fotografii sunt modificate astfel încât la autor să nu mai apară Marian Godină, ci Sorin Cîmpeanu, iar capul ministrului Educației în loc de cel al polițistului.

Ce scrie Godină în mesajul ce însoțește imaginile:

„Acuze demontate și de această dată

Scrisoare publică

Observ cu profundă îndurerare că în spațiul public îi sunt aduse acuzații de plagiat ministrului Cimpeanu, fiind acuzat că s-a trecut drept autor pe două dintre cărțile mele.

Adevărul e că domnul Cimpeanu a colaborat cu mine la cele două cărți, dar inițial nu l-am trecut și pe el ca autor. Doar așa... ca să râd de el.

Apoi, mi s-a făcut milă de el, mai ales că a ajuns ministru, și i-am dat voie să fie și el autor. Acum văd că el nu m-a mai trecut pe mine și s-a trecut doar pe el.

Dar îl iert. Îi dau eu voie să fie autor.”