​Subiectul fierbinte al crizei energiei nu se va încheia prea curând, iarna 2022-2023 fiind una cu emoții. Se discută mult despre încălzirea caselor, dar subiectul izolațiilor termice este în mare parte ignorat. Numai o casă bine izolată termic, în special cu spumă poliuretanică de la Isoterm, poate sfida această criză, reducând consumul totuși păstrând confortul termic atât de prețios.

Știați că... există un trio al confortului termic? Foto: Isoterm

Știați că... există un trio al confortului termic?

Orice imobil are nevoie atât de o sursă de încălzire, precum și de metode de menținere pentru cât mai mult timp a căldurii create. O sursă de încălzire eficientă, însoțită de un sistem de distribuție a căldurii generate în toate locurile interioare și de o izolație termică de calitate a clădirii care să separe microclimatul interior de climatul din exterior formează trio-ul confortului termic indiferent de anotimp, implicit pe timpul iernii.

Centralele termice, indiferent de combustibilul pe care îl folosesc pentru a funcționa, sunt astăzi suficient de eficiente încât să consume destul de puțin pentru generarea caloriilor necesare unui trai confortabil. Instalația de încălzire, care are ca scop distribuirea căldurii în încăperile din casă, prin radiatoare, calorifere și/sau încălzire în pardoseală, poate fi eficientizată dacă puterea acestora este bine și strategic dozată. Robineții termostatați sunt esențiali în optimizarea distribuirii căldurii venită prin agentul termic.

Izolația termică inexistentă sau de slabă calitate nu ar face decât să irosească eforturile precedente și să anuleze rolul sursei de încălzire și a instalației. Căldura, deși optim generată și distribuită, va fi risipită într-o clipă, ieșind pur și simplu prin pereți și plafon și păstrând în interior o paradoxală răcoare permanentă sau chiar frig, plus curenți reci de aer în apropierea pereților și zonelor mai expuse.

Izolații din spumă poliuretanică, de la Isoterm

Izolația termică pe care compania specializată Isoterm o poate oferi este o izolație din spumă poliuretanică. Ce avantaje poate avea aceasta? Avantajele sunt în număr considerabil, una fiind faptul că spuma izolatoare este ideală în a acoperi punțile termice, fiind aplicată uniform implicit în laturi, muchii, colțuri și zone inaccesibile izolațiilor din vată minerală sau polistiren.Mai multe informații despre eficiența energetică a spumei poliuretanice puteți afla în acest articol.

Isoterm este o companie de izolații care poartă cu mândrie și pe drept sloganul „evoluția în izolații”. Axându-se pe spuma poliuretanică în aproape orice lucrare de izolare (și pe spuma poliuree pentru hidroizolații), Isoterm participă în mod activ încă de la înființare la evoluția în izolații, aducând beneficiile spumei poliuretanice în sânul multor familii care locuiesc la casă.

Isoterm este o companie care activează în mai toată țara, în funcție de misiunea de izolare primită, și este un real ambasador al spumei poliuretanice, deci al materialului-minune din izolații, așa cum este supranumită. Aici se folosește spumă de înaltă calitate globală, apoi există și un plan de izolare a casei care implică folosirea ambelor variante de spumă – o variantă foarte densă, cu celulă închisă, și una suficient de densă, cu celulă deschisă, fiecare fiind aleasă în funcție de situație.

Tehnica de aplicare a spumei poliuretanice este perfect cunoscută și stăpânită de echipele Isoterm trimise pe teren, la lucrare, din aparatul special de pulverizat jetul ieșind la o anumită temperatură și într-un anumit unghi, cu scopul de a obține aplicarea uniformă și constantă a izolației din spumă.

Spuma expandează și se solidifică în câteva secunde și rămâne așa pentru câteva decenii bune, mai multe decât în cazul celorlalte materiale cu caracter izolator. Suplimentar, are și rol de a proteja structural suprafețele pe care se aplică, apoi de a feri casa de dăunători și mucegai. Fiind perfect ecologică, spuma poliuretanică nu emană gaze nocive de-a lungul anilor și nu se lasă/ nu își modifică forma.

Criza energiei, sfidată prin investiția în izolații!

Mult mai multe informații legate de izolațiile termice din spumă poliuretanică sunt publicate pe site-ul Isoterm.ro. Dincolo de a fi un prestator de servicii de izolații, această companie este un neobosit promotor al spumei, dar care nu apelează la artificii și praf magic, ci compară în mod obiectiv aceste izolații cu izolațiile din alte materiale. Prezintă beneficiile spumei fără să evite să scrie și despre dezavantajele acesteia – care de fapt derivă din aplicarea incorectă a spumei, aplicarea variantei opuse de spumă față de cea care se impune sau nepregătirea anterioară a suprafețelor de izolat.

Ce încearcă Isoterm să arate este că izolația casei este foarte importantă și că nu poate fi tratată marginal, superficial, și nici nu poate fi aplicată la întâmplare. În caz contrar, s-ar întâmpla lucrul menționat la începutul acestui text: zădărnicirea eforturilor de optimizare a consumului de energie pentru a face cald în casă. Dar, prin acești trei piloni dintre care unul este izolația termică a casei, criza energetică poate fi chiar sfidată de cel care locuiește la casă și plătește facturi de energie chiar cu 30% mai mici grație fortăreței termice – grație izolațiilor termice cu spumă.

Articol realizat de WhiteAd Media