​TAP, compania aeriană națională din Portugalia, a fost victima unui atac cibernetic și date personale ale pasagerilor au fost publicate pe dark web. Recent, presa din Portugalia a scris că armata a fost victima unui atac cibernetic și sute de documente NATO ar fi fost puse la vânzare pe dark web.

Avion TAP Air PortugalFoto: Tommy Beattie, Dreamstime.com

Compania TAP și-a anunțat clienții că a fost victima unui atac cibernetic luna trecută și că hackerii au obținut date ce cuprind numele, naționalitatea, adresa de domiciliu, e-mail-ul, numărul de telefon și numărul de „frequent flier”.

Compania spune că nu sunt informații că ar fi fost furate și date legate de carduri, își sfătuiește clienții să fie atenți la orice e-mail prin care li se solicită și informații personale și să nu dea click pe link-uri dubioase sau să descarce fișiere atașate ciudate. TAP și-a sfătuit clienții să-și schimbe parolele cu unele mai lungi.

Compania nu a spus câți clienți au fost afectați, iar presa din Portugalia a dat pe surse cifra de 1,5 milioane. Ziarul portughez Expresso a scris primul despre atac și sursele spun că responsabilă este o grupare de hackeri denumită Ragnar Locker.

Statul portughez are 72,5% din acțiunile TAP, companie care este în curs de restructurare, după un plan de 3,2 miliarde euro aprobat de UE în decembrie 2021. Planul prevede micșorarea flotei, reducerea cu 2.900 a numărului de angajați și micșorarea cu 25% a salariilor angajaților.

Surse: Reuters, ABC News

Sursa foto: Dreamstime.com