Un camion a rămas blocat, miercuri, în Pasajul Unirii din Bucureşti, după ce şoferul a ignorat limitatorul de înălţime şi a forţat trecerea prin tunel, astfel că plafonul a fost deteriorat. Pagubele vor fi stabilite de o comisie şi urmează să îi fie imputate şoferului. De la redeschiderea Pasajului Unirii, cinci vehicule de mari dimensiuni au rămas blocate, fie în poarta gabaritică, fie în tunelul rutier, arată Primăria Sectorului 4, relatează News.ro.

De ce nu a încăput TIR-ul în Pasajul UniriiFoto: captura Facebook / Daniel Baluta

”Încă un incident la Pasajul Unirii, recent reabilitat şi pus în siguranţă de Primăria Sectorului 4. Astăzi, în jurul prânzului, un camion a rămas blocat mai bine de o oră în tunelul rutier din centrul Capitalei. Şoferul vehiculului a ignorat total poarta gabaritică de la intrarea în pasaj dinspre Universitate, a forţat trecerea prin aceasta, avariind structura metalică, pentru ca, ulterior, după câţiva metri, să rămână blocat în tunelul rutier şi să deterioreze plafonul acestuia”, a arătat Primăria Sectorului 4, într-un comunicat de presă.

În acest timp, traficul rutier s-a desfăşurat pe o singură bandă de circulaţie, până când echipele de intervenţie au reuşit să scoată autocamionul din pasaj, pentru care a fost nevoie de dezumflarea anvelopelor.

Sursa citată a precizat că poliţiştii rutieri au făcut măsurători şi au constatat că înălţimea pasajului este de 3,69 metri, cea a porţii gabaritice este de 3,52 - 3,53 metri, iar înălţimea camionului este de 3,80 metri (declarată în cartea tehnică) şi de 3,64 metri, respectiv 3,62 metri (cu anvelopele dezumflate).

”În urma incidentului, la nivelul autorităţii locale s-a decis constituirea unei comisii formate din specialişti care vor evalua pagubele produse astăzi, urmând ca sumele necesare pentru repararea structurilor avariate să fie imputate şoferului neatent”, a subliniat Primăria.

Potrivit sursei citate, de la redeschiderea Pasajului Unirii, la începutul acestei luni şi până miercuri, cinci vehicule de mari dimensiuni au rămas blocate, fie în poarta gabaritică, fie în tunelul rutier. Pentru evitarea unor astfel de situaţii în care infrastructura este distrusă şi traficul rutier perturbat, atât poliţiştii, cât şi specialiştii atrag atenţia tuturor şoferilor să respecte indicatoarele şi marcajele rutiere amplasate la cele două intrări ale pasajului.

Citește și: