Fie că folosești ștergătoarele de parbriz în mod frecvent pentru curățarea parbrizului de praf sau de alte reziduuri, acestea sunt imperios necesare pentru a putea avea o vizibilitate crescută pe timp de ploaie, zăpadă și lapoviță. În mod cert, acestea ne oferă un nivel ridicat de siguranță atunci când suntem pe șosele, iar condițiile meteorologice nu sunt atât de îmbietoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tocmai de aceea, în cazul în care ștergătoarele nu funcționează corect, acest lucru atrage după sine mai mult decât o simplă supărare. În aceste situații, ne confruntăm cu o problemă legată de siguranță. Un parbriz curat este o condiție esențială pentru a putea conduce, iar atunci când acesta este acoperit cu anumite elemente care ne obstrucționează vizibilitatea, nu suntem pregătiți pentru a reacționa la pericolele care se află în fața noastră. De aceea, în situația în care performanța ștergătoarelor tale s-a deteriorat în timp sau, după caz, nu mai reușesc să funcționeze împreună, este important să le înlocuiești cu unele noi. Rămâi alături de noi și descoperă tot ceea ce trebuie să știi despre ele, pe parcursul rândurilor următoare!

1. Motivul 1: controlul ștergătoarelor este stricat

De fiecare dată când folosești ștergătoarele, controlul acestora este realizat prin intermediul unei manete care face parte dintr-un comutator multifuncțional. La rândul lui, acesta poate să acționeze fie semnalizarea, fie faza lungă, farurile, funcția de spălare sau ștergătoarele. Întreaga această utilizare poate conduce la eșecul comutatorului, în anumite situații. Datorită întreruperii puterii dintre comanda ștergătoarelor și a motorului, acest element extrem de importante în autoturismul tău pot fi împiedicat din buna funcționare. Astfel, pentru a rezolva problema și a încerca să o soluționezi cât mai repede, primul pas este să testezi semnalizatoarele. În situația în care controlul acestora a eșuat, este posibil ca principala cauză să fie semnalizatoarele. Ulterior, este de la sine înțeles faptul că trebuie să ajungi la un service auto specializat unde să poată fi reparate cât mai repede.

2. Motivul 2: ai o siguranță arsă

Atunci când motorul ștergătoarelor auto se confruntă cu o siguranță arsă, acest lucru împiedică intrarea energiei în sistemul ștergătoarelor. Rezultatul este că acestea, la rândul lor, devin nefuncționale. Ulterior, vei putea descoperi faptul că ștergătoarele nu se vor mișca, însă nici nu vor genera un sunet atunci când întrerupătorul ștergătoarelor este pornit. Și în această situație, soluția este să iei legătura cu mecanicul tău și să te asiguri de faptul că acesta are la dispoziție timpul necesar pentru a înlocui siguranța afectată, în cel mai scurt timp.

3. Motivul 3: motorul ștergătorului este defect

Modul în care ștergătoarele tale sunt alimentate cu energie se bazează pe un motor electric. Similar cu toate celelalte componente electrice, inclusiv acest proces ar putea opri sau chiar scurtcircuita în mod de așteptat, conducând la oprirea sau defectarea completă a ștergătoarelor. Cu toate acestea, în situația în care motorul nu s-a oprit complet, vei auzi dacă motorul încearcă să funcționeze. Singura persoană specializată în identificarea și soluționarea problemelor de acest fel este mecanicul auto, care poate înlocui motorul și va reuși să readucă ștergătoarele tale la viață.

4. Motivul 4: acumularea de zăpadă sau gheață

Condițiile meteorologice aprige pot avea rezultate dezastruoase asupra mașini tale. Vorbim aici despre faptul că o furtună de pe timpul iernii ar putea aduce multă zăpadă umedă, pe care să o poziționeze chiar pe parbrizul tău. La rândul ei, aceasta poate îngheța și chiar să devină o problemă, până în momentul în care temperatura de afară va începe să aibă mai multe grade. În situațiile de acest fel, în special în cazul unor condiții meteorologice nefavorabile, recomandarea noastră pentru tine este să te asiguri că ștergătoarele și parbrizul tău sunt curățate de zăpadă sau de gheață în fiecare zi, în special înainte să pleci de acasă. Acest lucru se bazează pe faptul că acumularea de zăpadă sau de alte precipitații poate cauza probleme, printre care se numără lamelele îndoite, ștergătoarele, sau chiar apariția siguranțelor arse și a altor probleme cu motorul ștergătoarelor. De altfel, în cazul în care obișnuiești să locuiești într-un climat înzăpezit, ceea ce poți face este să apelezi la un set de lamele de ștergătoare de iarnă premium, care te ajută să eviți înghețare acestora.

5. Motivul 5: lamelele ștergătoarelor sunt deteriorate

Dacă ștergătoarele tale funcționează, însă sunt destul de murdare, acest lucru atrage după sine o funcționalitate precară. Soluția este fie să le cureți, fie să apelezi la o pereche nouă, în situația în care cele anterioare au deja o perioadă de existență destul de lungă. În plus, nu uita de faptul că lamelele ștergătoarelor care dispun de tăieturi și rupturi nu vor intra în contact adecvat cu parbrizul. De altfel, cheia pentru o performanță constantă este o presiune păstrată pe parbriz, prin care aceste lamele vor putea curăța toate reziduurile. Bucură-te de posibilitatea de a avea grijă de mașina ta așa cum îți dorești, cunoscând în prealabil care sunt situațiile care au nevoie de atenție din partea ta!

Surse de informare pentru articol:

https://www.autodoc24.ro/piese-de-schimb/lamela-stergator-10233

https://www.myblog.ro/cele-mai-bune-rgatsteoare-de-parbriz/