Meteorologii au emis sâmbătă mai multe avertizări, anunţând precipitaţii în nordul, vestul şi centrul ţării până duminică la prânz, iar de duminică de la ora 2:00 până seara, vânt puternic în majoritatea judeţelor. Vremea se va răci accentuat în toată ţara începând de duminică, în timp ce la munte se vor semnala precipitaţii mixte.

Vreme ploioasăFoto: Dreamstime.com

În aceste zone se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi 40-50 l/mp şi izolat 60-70 l/mp.

Atenţionarea este valabilă până duminică la ora 12:00.

Sursă: ANM

Vremea se va răci accentuat în toată ţara, devenind deosebit de rece în vest, nord şi centru. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitaţii mixte.

Începând cu a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile.

Sursă: ANM

În sudul, estul, centrul teritoriului şi la munte vor fi viteze în general de 55-75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 80-100 km/h.

Cum va fi vremea în București

Vremea prognozată de către meteorologi pentru zona Municipiului Bucureşti va fi călduroasă, însă şi instabilă, până duminică seara, cu valori termice maxime ce vor ajunge chiar şi la 33 de grade Celsius.

Până duminică dimineața, se anunţă o vreme mai caldă pentru această dată, dar în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate seara şi noaptea, când vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi vijelie.

Vântul se va intensifica spre sfârşitul intervalului, cu rafale de 55 - 60 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul a 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14 - 15 grade.

De asemenea, duminică, între orele 9:00 - 20:00, în Bucureşti, se va răci accentuat. Astfel, pe parcursul zilei, vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze la rafală în general de 55 - 65 km/h. Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări la începutul intervalului când vor mai fi condiţii să plouă slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

ANM a emis, vineri, două atenţionări Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, respectiv o alertă de vânt puternic, ce vizează treptat întreaga ţară, până duminică seara.

(Surse Agerpres, news.ro)

Sursă foto articol DreamsTime.com