La o zi după ce filozoful Mihai Șora s-a plâns pe Facebook că a primit o factură de peste 6.000 de lei la energie electrică, reprezentanții Enel Energie Muntenia au venit cu o explicație, spunând că este vorba despre o factură de regularizare.

Mihai SoraFoto: Mihai Sora / Facebook

Compania spune că factura este pentru consumul de energie electrică din ultimii aproape doi ani:

  • “Enel Energie Muntenia a emis pe numele domnului Mihai Șora o factură de regularizare care reflectă consumul real înregistrat în perioada respectivă (octombrie 2020 - august 2022), când nu s-au putut efectua citiri de contor, din cauza lipsei de acces în locuință (unde este amplasat acesta). Asigurăm toți clienții că verificăm modul de facturare și îl adaptăm continuu, astfel încât el să reflecte corect modificările legislative numeroase și la intervale scurte de timp în domeniul energiei.
  • De asemenea, îndrumăm clienții să transmită lunar indexul lor de consum de energie și să asigure accesul la contor pentru citire, astfel încât facturarea să reflecte consumul lor real”.

Filozoful Mihai Șora a povestit, joi, pe Facebook, că ultima sa factură la ENEL, scadentă la 28 septembrie, este de 6.096,99 de lei: "Este pentru prima dată când mă izbesc de un asemenea elefant. Cum să fac?".