Corpul de control al premierului Nicolae Ciucă a fost trimis la Ministerul Mediului, în urma scandalului Blue Air.

Avion al companiei Blue Air pe aeroportul internațional Henri CoandăFoto: Dreamstime.com

Corpul de control al premierului a fost trimis la Ministerul Mediului ca urmare a deciziei Administraţiei Fondului de Mediu de blocare a conturilor Blue Air, afirmă surse guvermamentale citate de agenția News.ro.

Aceleaşi surse susţin, citând declaraţiile ministrului Mediului Tanczos Barna, că decizia de blocare a conturilor a aparţinut unui funcţionar.

Ministrul ar fi afirmat că nu a ştiut de această decizie şi că fuseseră trimise către Blue Air mai multe somaţii de plată, la care nu a fost primit niciun răspuns.

Mai multe curse TAROM au preluat în ultimele zile pasageri români cu bilete rezervate la compania Blue Air, care a suspendat cursele aeriene săptămâna trecută, după ce autorităţile au blocat conturile companiei, din cauza datoriilor pe care aceasta le are către Administraţia Fondului de Mediu.

Compania aeriană low-cost Blue Air a anunţat vinerea trecută că îşi propune să reia zborurile începând cu data de 10 octombrie 2022. Decizia de reluare a zborurilor are în vedere „în mod decisiv posibilitatea societăţii de a rambursa tuturor pasagerilor afectaţi sumele datorate şi de a achita tuturor partenerilor comerciali costurile serviciilor prestate în favoarea companiei”.

Compania le transmite pasagerilor cu zboruri programate până în data de 10 octombrie 2022 să nu se mai prezinte la aeroporurile de plecare, aceste zboruri neputând fi operate. Mai mult, societatea nu dispune în acest moment de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie, dată la care anunţase iniţial că va relua zborurile.

Blue Air transmite, joi, că aproximativ 230.000 de pasageri sunt afectaţi de anulările zborurilor, aceştia primind trei variante - reprogramarea zborului, crearea unui portofel virtual pentru viitoare achiziţii şi rambursarea. Peste 17.500 de portofele electronice au fost create totalizând 1,9 milioane de euro. Compania precizează că rambursarea depinde de reluarea zborurilor, iar conducerea îşi exprimă întreaga disponibilitate pentru rezolvarea situaţiei.

Citește pe acest subiect:

(Sursa foto: Dreamstime.com)