O tânără de 17 ani din Brăila aflată la volan fără a avea permis şi sub influenţa drogurilor a intrat cu mașina într-un stâlp, iar în urma accidentului și-a pierdut viața fratele ei în vârstă de 16 ani.

AmbulantaFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Potrivit Poliției Județene Brăila, poliţiştii Biroului Rutier au fost sesizaţi prin 112, luni seară că pe Şoseaua Baldovineşti, în zona podului Apollo din municipiu, a avut loc un accident rutier.

Primele cercetări arată că o fată în vârstă de 17 ani, aflată la volanul unui autoturism, a pierdut controlul volanului la urcarea pe un pod, ar fi lovit un stâlp de pe partea dreaptă a sensului de deplasare, după care s-a oprit pe spaţiul verde.

Ajunşi la faţa locului, polițiștii au găsit în afara autoturismului un tânăr în vârstă de 16 ani, acesta fiind declarat decedat de către echipajul medical. Băiatul era fratele adolescentei aflate la volan şi se afla în maşină în momentul producerii accidentului, fiind proiectat afară în urma impactului.

Tânăra de 17 ani a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar la testarea cu aparatul Drug Test ar fi rezultat consum de substanţe psihoactive, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice la spital.

În acest caz a fost deschis dosar penal deschis pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi conducere sub influenţa unor substanţe psihoactive.