În perioada 1 iulie - 1 septembrie s-au pierdut cel puţin 77.000 de locuri de muncă ale unora dintre cei mai prost plătiţi oameni din România din cauza suprataxării contractelor part-time, spune USR, care cere Guvernului să renunțe la această măsură.

Angajati la curatenieFoto: DreamsTime

USR consideră că „această nouă modificare nocivă a Codului Fiscal, prin care dacă muncești două sau patru ore trebuie să plătești taxe cât pentru un contract de muncă întreg, nu a făcut decât să arate, o dată în plus, că PNL și PSD nu înțeleg și nu le pasă cum funcționează economia”.

  • „În plină criză a prețurilor, coaliția de guvernare a decis că o măsură care să împingă zeci de mii dintre cei mai săraci români în afara pieței oficiale a muncii este ceea ce trebuie să facă, scopul fiind doar creșterea veniturilor la bugetul de stat. Nimic altceva nu îi interesează”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.

USR mai spune că Guvernul Ciucă a implementat această măsură în mod netransparent, fără consultări cu părțile afectate, în plină criză, și a lovit exact în cei care făceau venituri mici.

  • „În trecut, PNL a criticat această măsură atunci când a fost încercată de PSD în epoca Dragnea, prin OG nr. 4/2017, catalogând măsurile Guvernului Tudose de atunci drept „o cârpeală”. În plus, în februarie 2018, liberalii au criticat suprataxarea contractelor part-time în moțiunea simplă intitulată „Lia Olguța Vasilescu – ministrul minciunii și al injustiției sociale.
  • Acum, liberalii par să fie surzi la toate problemele care îi apasă pe români, de la facturile la energie și explozia prețurilor la creșterea galopantă a ratelor și perspectiva tot mai sumbră a falimentelor pe bandă rulantă”.

CITEȘTE ȘI: Suprataxarea part-time: măsură bazată pe o minciună? Unde sunt cei 300.000 „mutați” pe normă întreagă? Ce spun cifrele

(Sursa foto: dreamstime.com)