Sute de păsări flamingo au putut fi observate, încă de săptămâna trecută, pe lacul Goloviţa, din apropierea satului Jurilovca din județul Tulcea. Păsările exotice sunt un nou punct de atracţie pentru turişti, iar vestea bună e că nu pot fi deranjate de curiozitatea oamenilor, notează Agerpres.

Pasari flamingoFoto: VANGELIS BOUGIOTIS / Alamy / Alamy / Profimedia

Organizatorul de excursii cu caiacul, Ştefan Constantin a declarat, că păsările pot fi văzute doar în unele perioade.

”Ele fac naveta între lacurile de aici şi cele din judeţul vecin. Le plac suprafeţele întinse de apă, cu adâncimi mici. Am postat fotografii cu ele pe pagina mea de Facebook, iar una dintre cititoare, care este din Ucraina, a comentat că păsările vin din zona Herson, acolo unde era o colonie de flamingi. Este foarte posibil ca păsările să fi ajuns la noi din cauza războiului”, a afirmat Ştefan Constantin.

El a mai spus că păsările flamingo au devenit un punct de atracţie pentru turişti şi a dat asigurări că nu pot fi deranjate de aceştia.

”În anii trecuţi, păsările au fost gonite de dronele utilizate de fotografi. Acum nu se va putea întâmpla acelaşi lucru, datorită geografiei locului. Zona este o incintă îndiguită şi nu te poţi apropia la mai mult de 200-300 de metri, aşa că păsările se simt în siguranţă. Ele pot fi văzute de pe promontoriul din apropierea satului Jurilovca, dacă turiştii au un binoclu”, a menţionat Ştefan Constantin.

Şi la finalul lunii mai a anului trecut, zeci de păsări flamingo au putut fi observate în mai multe zone din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, atât în judeţul Tulcea, cât şi în judeţul Constanţa.