Judecatoria Sectorul 5 a amendat, vineri, cu 500 de lei, editura Speranta, care publica ziarul Tricolorul, pentru ca a refuzat sa divulge numele celui care a scris articolul, in care se arata ca Elena Basescu ar consuma droguri, relateaza Mediafax.

La termenul trecut, avocatul Elenei Basescu a cerut instantei, sub sanctiunea amenzii, identificarea reporterului de la Tricolorul care a scris articolul despre fiica presedintelui.

Editura Speranta a refuzat sa furnizeze informatiile cerute de instanta, motiv pentru care a fost amendata.

Judecatoria Sectorul 5 a identificat reporterul de la "Cancan" care a publicat articolul intitulat "Elena Basescu acuzata ca se drogheaza cu cocaina", motiv pentru care aceasta a actionat in instanta ziarul. Reporterul de la ziarul Cancan, care a preluat informatia din publicatia Tricolorul, va fi audiat in proces.

La sfarsitul lunii noiembrie, Elena Basescu a introdus, la Judecatoria sectorului 5 Bucuresti, o actiune civila fata de SC Editura Speranta SRL - care editeaza cotidianul "Tricolorul" - si fata de SC Cancan SRL si, respectiv, fata de autorii articolelor in care se arata ca s-ar fi drogat cu cocaina, cerand daune morale de un leu.

In reclamatia sa, Elena Basescu arata ca isi asuma "statutul de persoana devenita publica, datorita legaturii de rudenie cu presedintele actual al statului roman" si ca in repetate randuri a ignorat "micile rautati", dar considera ca articolele respective au determinat-o "sa iasa din pasivitate si sa ia atitudinea corespunzatoare".

In 13 noiembrie anul trecut, cotidianul "Tricolorul" a publicat un articol intitulat "Ultima ora...", in care se arata ca motivul despartirii dintre Elena Basescu si Andrei Hrebenciuc ar fi drogurile si ca el i-ar fi reprosat ca "s-ar droga prea mult". A doua zi si cotidianul "Cancan" a publicat un articol intitulat "Elena Basescu acuzata ca se drogheaza cu cocaina", in urma articolului aparut in "Tricolorul.