​Ținute de ocazie sau chiar ținute casual șic, pentru o întâlnire de afaceri sau pentru evenimente deosebite, pantofii cu toc trebuie să existe în garderoba ta, iar aceștia trebuie să fie cei potriviți. Perechea perfectă de pantofi cu toc poate fi greu de găsit, însă atunci când cunoști toate aspectele importante de care trebuie să ții cont, lucrurile devin mai ușoare. Mai jos vei regăsi patru dintre cele mai utile și interesante sfaturi legate de găsirea perechii perfecte de pantofi cu toc.

Ce înălțime a tocurilor ți se potrivește? Foto: epantofi.ro

Ce înălțime a tocurilor ți se potrivește?

Denumirea de pantofi cu toc este una generică, pentru că din această categorie fac parte și pantofii cu toc cui și cei cu toc gros, și pantofii cu toc de 3 cm și cei cu tocuri de 10 cm. Așadar, primul element pe care trebuie să îl definești pentru a face o alegere potrivită este înălțimea tocurilor – care este înălțimea care se potrivește stilului, dar și nevoilor tale? Și cât de confortabil te simți atunci când porți o pereche de pantofi cu toc cui de peste 10 centimetri?

Din acest punct de vedere este important să îți cunoști limitele, să știi ce îți oferă șansa de a te simți confortabil și ce te incomodează. De asemenea, ține cont de înălțimea pe care o ai, pentru că nu vei vrea, cu siguranță, să alegi o pereche de pantofi care te va face să pari mai înaltă decât partenerul sau care nu te va ajuta, dimpotrivă, să pari mai înaltă atunci când îți dorești, de fapt, acest lucru.

Tipul de toc îți va defini ținuta

Pe lângă înălțimea tocurilor este important și tipul de toc pe care îl au pantofii tăi. Dacă intenționezi să porți pantofii pentru perioade îndelungate, alege mai degrabă o pereche de pantofi dama cu toc gros, deoarece aceștia îți vor oferi o stabilitate și un confort mai ridicate. Dacă, dimpotrivă, știi că vei purta pantofii pentru perioade mai scurte și dorești o ținută mai elegantă, atunci o pereche de pantofi cu toc cui va fi cea mai potrivită alegere.

Asortează pantofii cu accesoriile purtate

Pantofii reprezintă acel articol parte din vestimentație pe care trebuie să îl asortezi cu accesoriile purtate sau la care trebuie să asortezi accesoriile potrivite. Oricum ai proceda, trebuie să ții cont de modul în care combini pantofii aleși cu modelul preferat de genti dama, cu bijuteriile, cu eșarfa sau cu alte accesorii pe care obișnuiești să le porți.

Ce pantofi alegi în funcție de ținută?

Ținuta pe care o ai va dicta tipul de pantofi cu toc pe care îi vei alege. Dacă porți o rochiță neagră poți alege o pereche de pantofi cu toc colorați, iar dacă vrei să faci o completare perfectă a unei ținute casual poți alege o pereche de pantofi negri. Pantofii stiletto sau tocurile transparente îți vor rafina silueta, iar pantofii cu toc subțire vor fi de preferat pentru fuste mini sau pantaloni scurți.

Există doar câteva reguli extrem de bine definite pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi pantofii cu toc potriviți, iar ținuta pe care o vei avea poate fi, pur și simplu, perfectă. Poți consulta și informațiile din articolul Stil elegant - află cum să stilizezi cele mai la modă ținută pentru femei pentru a face cele mai bune alegeri în acest sens.