Este anchetă internă la Spitalul Judeţean Sf. Pantelimon din Focşani după ce o femeie s-a plâns de comportamentul pe care l-a avut o asistentă în momentul în care s-a prezentat marți dimineața cu fetița de niciun an cu febră extrem de mare la camera de primiri urgențe.

Spitalul Judeţean Sf. Pantelimon din FocşaniFoto: Facebook.com/SpitalVN

O tânără mămică a povestit pe Facebook despre comportamentul scandalos pe care l-a avut o asistentă de la Spitalul Județean Focșani în momentul în care a ajuns la UPU pentru că fetița ei de 11 luni avea febră foarte mare, un lucru foarte periculos pentru copii.

Tânăra mamă a răms cu un gust amar după ce în locul unde ar trebui să fie tratați oamenii cu empatie, a dat peste un limbaj obscen și un comportament total inadecvat.

  • "Încep prin a va povești o întâmplare și pentru a arăta încă o dată trista realitate a Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon, Focșani, de care m-am lovit în această dimineață. Ajung la urgențe cu fetiță mea de 11 luni, la ora 5:20, având febra 39,3. Ciocănesc discret la ușa..nimic.. Ciocănesc o a doua oară, în continuare nimic. Împreună cu soțul meu, hotărâm să intrăm. Dintr-o dată, se deschide o altă ușa, de unde iese o “doamnă” abia trezită din somn, și evident deranjată de prezența noastră.
  • Se uită la noi, închide ușa și spune următoarele, citez: “Să mi bag pu**, îi găsește dracii numai la ora asta să vină. Ferească dumnezeu”. Inițial am crezut că nu aud bine, astfel i am răspuns nedumerită: “Poftim?!”, ea răspunzându-mi: “Ce poftim? Va găsiți doar la ora asta să veniți.” ", a povestit tânăra mămică pe Facebook, precizând că asistenta a țipat la ea.

Femeia spune că a rămas șocată de comportamentul pe care l-a avut cadrul medical care teoretic ar fi trebuit să o ajute, nu să o certe pentru că a venit cu cea mică pentru tratament.

  • "Bineînțeles, nu o să spun că noi am tăcut din gură și înghițit nesimțirea acestei femei, am reacționat, la care ea a început să țipe că va sună la poliție, încă nu ne am lămurit pentru ce anume. Când am vrut să plecăm dansa a mai spus:” ați venit să vădă doctorul copilul? Treceți dracului să-l vad”. Gardienii, probabil cunoscând situația, doar se uitau la noi și a fost de ajuns să înțelegem că nu e ceva neobișnuit. Prin urmare am amenințat-o pe dânsa că o voi filma dacă nu încetează să urle și a hotărât să închidă geamul și să tragă draperia.
  • Îmi pare foarte rău, pentru că știu că nu suntem singurii care trec prin așa ceva si sunt nevoiți să accepte asemenea comportamente din partea celor care nu merită nici măcar titlul pe care îl au. Prin urmare, am plecat acasă, cu un copil de 11 luni, cu temperatura de 39,3. Mulțumim Spitalului Județean", își încheie cu amărăciune tânara postarea de pe Facebook.

Povestea a devenit virală pe rețeaua de socializare și în cele din urmă cele întâmplate au ajuns și la urechile conducerii Spitalului Judeţean Sf. Pantelimon din Focşani.

”Conducerea spitalului a aflat de ieri despre acest incident neplăcut. S-a declanşat deja o anchetă pentru a cerceta cele reclamate. Aducem la cunoştinţă că toleranţa faţă de astfel de comportament este zero, iar dacă se confirmă, sancţiunea va fi drastică, mergându-se chiar până la desfacerea contractului de muncă a cadrului medical respectiv, dacă legea permite. După finalizarea anchetei, vom face publice rezultatele”, se menţionează într-un scurt comunicat al Spitalului Judeţean ”Sf. Pantelimon” Focşani, citat de Adevărul.