Elon Musk a spus pe Twitter că vrea să cumpere clubul de fotbal Manchester United și apoi a revenit, spunând că a fost o glumă. Musk este faimos și fiindcă a postat pe Twitter tot felul de nebunii, de la unele care au afectat valoarea acțiunilor, până la altele care au amuzat milioane de oameni. Uneori mesajele sale sunt incoerente.

HotNews.roFoto: Hotnews

Manchester United, de 20 de ori campioană a Angliei și de trei ori campioană a Europei, a terminat pe locul 6 în sezonul trecut din Premier League, pierzând 12 meciuri din 38. Bruno Fernandes este cel mai bine cotat jucător, cu o valoare de piață de 85 milioane euro.

Clubul este deținut din 2005 de familia americană Glazer și este evaluat la peste 4 miliarde dolari. Clubul este listat la bursa de la New York.

Musk, cu peste 103 milioane de urmăritori pe Twitter, are o lungă istorie de postări cu glume despre achiziții, iar în aprilie a scris că va cumpăra Coca Cola „pentru a pune din nou cocaina în ea”.

De ziua păcălelilor, în 2018, Musk a scris că Tesla a dat faliment, dar acțiunile companiei au scăzut cu 5% în ziua următoare.

În ianuarie 2018 Musk a postat un tweet în care făcea reclamă la aruncătoarele de flăcări vândute de una dintre companiile sale, Boring Co: „când apocalipsa zombie se va întâmpla, vei fi fericit că ai cumpărat un aruncător de flăcări”.

În aprilie acest an Musk a pus o imagine în care glumea că va cumpăra McDonald's, pentru a rezolva problemele cu mașinile de înghețată. Trebuie spus că în SUA s-au scris mii de articole în ultimul an despre faptul că, de foarte multe ori, mașinile de înghețată nu funcționează la McDonald's, clienții fiind foarte nemulțumiți.

Tweet-ul cu cele mai mari repercusiuni a fost cel pus într-o zi de august a anului 2018, când Musk a scris că are fondurile pentru a scoate Tesla de pe bursă. Acțiunile au crescut, iar Musk a fost dat în judecată de autoritatea Securities and Exchange Commission, pe motiv că a indus investitorii în eroare.

Surse: Reuters, Washington Post