Nu aveți nevoie de un frigider pentru a păstra alimentele reci. E nevoie doar de doua vase de lut, nisip și apă și aveți un mini-frigider portabil, cu un design testat în timp, scrie getpocket.com. La urma urmei, oamenii conservau mâncarea timp de mii de ani înainte de apariția frigiderului, nu?

AlimenteFoto: Dreamstime.com

„Este pur și simplu uimitor”, spune Paul Smith Lomas, CEO al Practical Action, o organizație caritabilă din Marea Britanie care ajută oamenii din America Latină, Africa și Asia de Sud să găsească soluții la provocările zilnice, inclusiv la cea privind conservarea alimentelor. „Ne place să găsim idei ingenioase care îi pot ajuta pe oameni să-și rezolve propriile probleme.”

Iată cum să faci un mini-frigider portabil:

Luați două oale din lut - unul mai mare și altul mai mic, care să intre în primul. Adunați niste nisip și apă. Umpleți fundul vasului mai mare cu câțiva centimetri de nisip. Puneți oala mai mică în cea mai mare și umpleți spațiul dintre vase cu nisip. Turnați apă peste nisip. Acoperiți vasele cu un capac ceramic sau o cârpă umedă.

Gata. Acum poți depozita mâncarea înăuntru. Nu uitați să adăugați apă în nisip în fiecare zi, deoarece vasele folosesc evaporarea pentru a răci alimentele. Pe măsură ce apa se evaporă prin lut, răcește spațiul din interiorul vasului. Este ca și cum te-ai stropi cu apă pe față într-o zi fierbinte; apa se evaporă de pe piele, răcind-o în acest proces.