Meteorologii au emis avertizări nowcasting Cod portocaliu de ploi torenţiale, luni după-amiază, pentru mai multe localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea. De asemenea, a fost emis mesaj Ro-Alert pentru mai multe zone, iar Infotrafic a anunțat că traficul este blocat pe DN 22A, în judeţul Tulcea, din cauza apei adunate pe şosea.

Nori, fulger si furtunaFoto: Danny Raustadt, Dreamstime.com

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări nowcasting Cod portocaliu de ploi torenţiale pentru localităţile Constanţa, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Lumina, Agigea, Corbu şi Săcele.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis un mesaj Ro-Alert de vijelie puternică în care preciza că ploile vor atinge local cantitatea de 40 de litri pe metru pătrat şi se vor înregistra descărcări electrice şi grindină, scrie News.ro. Cetăţenii au fost sfătuiţi să evite deplasările şi ia măsuri de adăpostire şi de autoprotecţie.

Totodată, ANM a emis Cod portocaliu de precipitaţii şi pentru localităţile tulcene Valea Nucarilor, Murighiol, Mahmudia, Nufăru, Beştepe, Casimcea, Cerna, Frecăţei, Mihail Kogălniceanu, Nalbant, Mihai Bravu, Izvoarele, Horia, Valea Teilor, Hamcearca.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunțat că, din cauza apei de pe carosabil, ca urmare a precipitaţiilor abundente, circulaţia rutieră pe DN 22A este blocată pe sectorul Nicolae Bălcescu – Ciucurova, în judeţul Tulcea.